Uutiset

HPK:n naiset saivat vahvistuksen Serbiasta

HPK:n naisten lentopallojoukkueen ulkomaalaiskiintiö on nyt täynnä. Serbi Ivana Kujundzic, 24, teki keskiviikkona HPK:n kanssa kauden loppuun jatkuvan sopimuksen.

Kerhon muut ulkomaan avut ovat kroaatti Marina Skender ja yhdysvaltalainen Lauren DeGirolamo, jotka ovat näyttäneet olevansa vahvistuksia sanan oikeassa merkityksessä.

Louisianan yliopiston joukkueessa pelanneet Skender ja DeGirolamo ovat Kujundzicille tuttuja toistaiseksi vastustajina. He pelasivat yliopistosarjaa samaan aikaan ja samassa konferenssissa.

Kujundzic on yleispelaaja. Hän pelasi neljä kautta Etelä-Carolinan yliopiston joukkueessa hyvin tehoin. Viime kauden Kujundzic oli pelaamatta.

-Olin kotikaupungissani Suboticassa. Sen joukkue Zoc Spartak halusi minun pelaavan. Olisin kuitenkin joutunut pelaamaan siellä vanhan sopimuksen, kolme kautta, pois, enkä sellaiseen halunnut sitoutua, Yhdysvalloissa liiketaloutta ja markkinointia opiskellut Kujundzic kertoo.

Hän sanoo olevansa parhaimmillaan hyökkäysten päättäjänä ja syöttäjänä. Pallo lähtee terävästi 187-senttisen serbin kädestä.

-Vastaanotossa minulla on kehitettävää, Kujundzic myöntää.

Hän pelasi kotikaupunkinsa joukkueessa ennen Yhdysvaltoihin siirtymistään.

-Meillä oli hyvä joukkue. Olimme liigassa kolmansia, hän muistelee.

Ja se on kova saavutus. Serbia on nimittäin Euroopan paras lentopallomaa. Se juhli kultaa tänä syksynä sekä naisten että miesten EM-kisoissa. Kujundzicillä on kokemusta myös maajoukkueesta. Hän kuului aikoinaan maansa nuorten maajoukkuerinkiin.


Heti valmis pelaamaan

Kujundzic harjoitteli pelitaukonsakin ajan. HPK:ssa hän kuuluu kokoonpanoon heti, kun paperiasiat on saatu kuntoon – ehkä jo lauantaina Kangasalla tai viimeistään keskiviikkona kotiottelussa OrPoa vastaan.

-Haluaisin pelata jo lauantaina. Olen valmis, hän vakuuttaa.

Kerhon uusin pelaaja tuli Hämeenlinnaan perjantaina ja näki voittavan HPK:n Eura-ottelussa. Sen jälkeen hän on ollut mukana harjoituksissa.

-En tiedä paljon mitään Hämeenlinnasta ja suomalaisesta naisten lentopallosta. Pidän kuitenkin kaikesta, mitä olen täällä nähnyt. Harjoituksemme ovat kovia, mutta niin niiden pitääkin olla, jos haluamme olla hyviä.

Sen verran Kujundzic oli ottanut HPK:sta selvää, että tiesi uuden joukkueensa sijoittuneen viime kaudella kolmanneksi.

-Toivottavasti pystymme nyt kirkastamaan mitalin värin. Odotan itseltäni hyvää peliä ja etenkin sitä, että pystyn auttamaan joukkuettani.


Vahvistus tuo vaihtoehtoja

HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann on tyytyväinen, kun hänen joukkueensa sai täydennystä.

-Saamme peliin vaihtoehtoja ja sen myötä monipuolisuutta. Meillä on edessä neljä ottelua kahdeksassa päivässä. Ottelusuma huipentuu kaiken lisäksi vieraspeleihin Virossa. On hyvä, että voimme jakaa vastuuta. Aluksi Ivanan on tutustuttava pelisysteemiimme. Hän ollut myös hyvä vastaanottaja tulee olemaan jatkossakin, kun toistoja ja harjoituksia on takana. Marina kertoi, että Yhdysvalloissa hänen joukkueensa yritti kiertää syötöllään vastaanotossa Ivanan, Sauermann tuumaa.

Hän muistuttaa, että HPK:lla oli akuutti tarve saada yleispelaaja. Riikka Tiilikainen ei ole pelikunnossa pitkään aikaan, eikä Nette Tuominenkaan pysty hoitamaan yleispelaajan ruotua. Olkapäävammansa takia Tuominen ei voi lyödä eikä edes syöttää.

-Odottelemme tieto lääkäriltä. Tarvitseeko hänen olkapäänsä operointia vai ei, Sauermann sanoo. (HäSa)