Uutiset

HPK:n naiset taistelevat Euroopan mestaruudesta

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkueella on edessään jälleen kansainvälisiä otteluita. Kerho tavoittelee seurajoukkueiden Euroopan mestaruutta viikonvaihteessa Hämeenlinnassa pelattavassa turnauksessa.

HPK:n lisäksi Metritiski-areenan turnauksessa ovat mukana venäläinen Tornado, sveitsiläinen ZSC Lions ja saksalainen ESC Planegg. Kerho ja Planeggin kaupungista saapuva ESC Planegg selvittivät tiensä lopputurnaukseen Hämeenlinnassa joulukuun alussa pelatusta toisen kierroksen turnauksesta. Moskovan Tornado ja Zürichin ZSC Lions oli puolestaan kärkikaksikko Itävallassa pelatussa turnauksessa.

Kerholle kansainvälisen tapahtuman järjestelyt on suuri urakka. HPK-naisten manageri Jorma Hassinen uskoo seuransa selviävän järjestelyistä kuitenkin hyvin.

-Olemme harjoitelleet kansainvälisten turnausten isännöintiä jo vuoden 2009 MM-kisoissa ja joulukuun EM-alkuturnauksessa. Molemmat turnaukset onnistuivat hyvin ja nyt on jo helppo hoidella järjestelyitä, Hassinen kertoo.

Hassinen toivoo Metritiski-areenan lehtereille paljon katsojia.

-Nähtävää ainakin riittää, sillä neljässä joukkueessa pelaa kolmisenkymmentä maajoukkuepelaajaa. Turnaukseen on myös vapaa pääsy ja arvomme arvontakuponkien täyttäneiden kesken vuoden 2009 MM-kisojen Kanadan ja viime vuoden Kerhon mestarijoukkueen pelipaitoja. Jaamme myös jokaisessa ottelussa yhteistyökumppaneidemme yllätystuotteita, Hassinen lupaa.

HPK:lla täysi kokoonpano

HPK pääsee turnaukseen parhaalla kokoonpanollaan. Päävalmentaja Tuomo Nukari sai täyden remmin kokoon jo sunnuntaina pelatussa SM-runkosarjan viimeisessä ottelussa.

-KalPa-pelissä koko nykyinen joukkue oli kasassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kaikki loukkaantuneetkin ovat nyt pelikunnossa, Nukari kertoo.

Kerho lähtee taistelemaan Euroopan mestaruudesta maltilla.

-Lähdemme liikkeelle ottelu ja vaihto kerrallaan ja katsotaan sitten mikä on tulos. Tavoitteena on tietenkin turnausvoitto, joka olisi jo aika merkittävä suoritus, Nukari pohtii.

Nukari uskoo venäläisjoukkue Tornadon olevan Kerhon kovin vastustaja.

-Joukkueessa on monta Venäjän maajoukkuepelaajaa, kolme Ruotsin maajoukkueesta ja yksi kanadalainenkin. Entuudestaan meille on tuttu vain Planeggin joukkue, jonka kohtasimme joulukuun turnauksessa. ZSC Lions on vieras joukkue, mutta todennäköisesti Planeggin tasoa, Nukari arvelee.

Myös Kerholla on nimekäs joukkue. Naisten maajoukkueessa ovat viimeksi olleet puolustajat Mira Huhta, Jutta Stoltenberg sekä hyökkääjät Venla Hovi, Susanna Tapani ja Annina Rajahuhta.

-Eri ikäluokkien maajoukkueissa meillä on ollut kaikkiaan 17 pelaajaa, Nukari laskeskelee.

Kerholaisille tuttuja vastustajia

Annina Rajahuhta povaa viikonvaihteeksi kovia pelejä. Maajoukkuepelaaja bongaa nopeasti monta tuttua pelaajaa vastustajien pelaajaluetteloista.

-Odottelemme innostuneina Euroopan huippujen kohtaamista. Tornadossa on muun muassa Ruotsin maajoukkuemaalivahti Kim Martin ja kenttäpelaajat Daniela Rundqvist ja Elin Holmlöv. Lionsissa on vastaavasti Suomen maajoukkueesta maalivahti Anna Vanhatalo ja Terhi Mertanen, luettelee Rajahuhta.

Myös Kerhon kokenut maalivahti Maija Hassinen osaa varoa ainakin yhtä pelaajaa.

-Tornadon Elin Holmlöv on kova maalintekijä. Hänen kanssaan pitää olla hereillä, Hassinen sanoo. (HäSa)

Mainos