fbpx
Uutiset

HPK:n naiset tyytyivät kolmeentoista maaliin

Jääkiekon naisten SM-sarjan pisteautomaatista Lohjan Kisa-Veikoista ei ollut suurta riesaa HPK:lle lauantaina Rinkelinmäellä.

Kerho ajeli puolivaloilla alkusarjan viimeisen ottelunsa, mutta voitti silti rökälenumeroin 13-1 (4-0, 7-0, 2-1).

Aamupäiväpelin työllistetyin oli LoKV:n maalivahti Anni Keisala, joka pelasi hyvän ottelun kolmestatoista takaiskusta huolimatta. Keisala venyi kiekon tielle peräti 90 (26+32+32) kertaa. Lohjan maaliero 115 ottelun jälkeen on murhaava 5-235. SM-sarja ei ole lohjalaisille tällä kaudella oikea paikka.

HPK:n maalivahtipeluutus oli persoonallinen. Maija Hassinen ja Kiira Laine värjöttelivät pömpelin edessä viisi minuuttia kerrallaan, ja sitten oli vaihdon aika. Pöytäkirjan pitäjälle riitti ainakin hommia, kun joka vaihto piti kirjata ylös. Hassinen torjui viidesti, Laine kerran enemmän.

-Mitä tästä nyt sanoisi, huokasi HPK:n naisten päävalmentaja Tuomo Nukari ottelusta, joka ei tainnut palvella ketään.

HPK pelasi huolimattomasti ja tehottomasti, Lohjalla on vain pari SM-tason pelaajaa.

-Pitkään aikaan ei oltu pelattu. Silti muutamat jutut hirvittävät. Jos pelaamme näin, omissa tulee soimaan varmasti. Ja saimme jäähyjä enemmän kuin tuollainen vastustaja, valmentaja päivitteli.

Kärkipelaajista Kerholta puuttuivat sairaslistalaiset Riikka Noronen ja Mira Huhta sekä töissä ollut Jutta Stoltenberg. Nukari uskoo, että he ovat pelissä mukana ensi viikonloppuna, kun SM-jatkosarja alkaa.

-Tällaisia pelejä ei enää tule. Alkusarjan sijoitukset ratkeavat sunnuntaina. Toisaalta sijoituksella ei ole väliä, kun alkusarjan pisteet seuraavat valitettavasti mukana.

HPK pelaa kotihallissaan Euroopan cupin turnauksen kahden viikon päästä. SM-jatkosarja alkaa kuitenkin jo ensi viikonloppuna ja todennäköisesti kahdella ottelulla.

-Vasta sarjapelien jälkeen katseet kääntyvät eurocupiin, Nukari sanoi.

HPK:n pistenaiset lauantaina: Hanna Honkonen 3+0, Fanny Jalonen 2+4, Salla Rantanen 2+2, Ella Pietikäinen 2+0, Viivi Vaattovaara 1+3, Karoliina Jaakkola 1+2, Sanna Lankosaari 1+1, Julia Rouru 1+0, Mirka-Maria Kuivikko 0+6, Venla Hovi 0+5. Nea Silfverberg teki LoKV:n kauden viidennen maalin. (HäSa)

Menot