Uutiset

HPK:n naiset voittokantaan

Hämeenlinnan Pallokerhon naisjoukkue avasi voittotilinsä SM-sarjassa kauden viidennessä pelissä. HPK:n nuorekas ryhmä taisteli sisukkaasti ja saa KalPa-voitosta varmasti rutkasti lisäpotkua jatkopeleihin. HPK voitti maalein 2–1 (0–0, 1–1, 1–0).

HPK paransi peliään erä erältä.

HPK:lle vaikean avauserän jälkeen Essi Määtän toisen erän alussa siniviivalta heittämä kiekko löysi kuin löysikin tiensä KalPan maalivahdin Jenna Juutilaisen taakse. Juutilainen oli tämän imuroinnin lisäksi muutenkin epävarmempi kuin Kerhon Kiira Laine, joka venyi yhteensä 30 torjuntaan.

– Toinen erä oli meidän. Peli olisi pitänyt ratkaista siinä vaiheessa. Oli tolppaa ja 5-6 hyvää tekopaikkaa, sanoi HPK:n valmentaja Jarkko Julkunen.

Kerhon Katja Nurmesniemi kilautteli läpiajonsa päätteeksi tolppaan.

KalPan kakkossentteri Tanja Niskanen tasoitti vastahyökkäyksestä, johon esityön teki Eve Savander.

Noronen teki voittomaalin

HPK aloitti päätöserän salamaosumalla. Laitahyökkääjä Emmi Leinonen antoi laidasta kiekon maalintekosektorille, jossa sentteri Rikka Noronen tälläsi voittomaalin ylivoimalla. Ykkösketjun toinen laitahyökkääjä Hanna Honkonen sai myös Norosen osumaan syöttöpisteen

– Jo oli aikakin voiton tulla neljän tappion jälkeen. Lopussa meillä oli vielä pieni paniikki, kun tappiolla oleva joukkue haki tasoitusta. Emme edes yrittäneet lyödä kiekkoa vastustajan tyhjään maaliin, ettei tullut pitkää ja aloitusta omaan päätyyn, Julkunen sanoi.

Julkunen oli tyytyväinen ryhmänsä otteisiin.

– Kolmosketju (Jessica Pajuniitty, Essi Määttä ja Niina Koukkula) pelasi kauden parhaan pelinsä. Myös kakkostrio (Elina Heikkinen, Anniina Kaitala ja Katja Nurmesniemi) pystyi pelaamaan olympialaisiin ehdolla olevan Tanja Niskasen ketjua vastaan, Julkunen iloitsi.

Iida Haakana tuli kolmosketjuun toisessa erässä.

Pakit onnistuivat

HPK pelasi viidellä pakilla koko ottelun. Karoliina Jaakkola, Jutta Stoltenberg, Petra Herzigova, Ella Pietikäinen ja Sanni Lilli onnistuivat hyvin. Lilli ja maalintekijä Määttä palkittiin.

– Sarjan kaksi kärkijoukkuetta ovat Blues ja JYP. Sen jälkeen loput taistelevat sijoista 3-8. Samaan joukkoon kuuluu myös sunnuntaina vastaan tuleva sarjanousija KJT, jonka kerran voitimme pystyyn ja kerran hävisimme pystyyn harjoituspelissä. KJT voitti myös KalPan voittolaukauskisassa, mutta hävisi toisen ottelun KalPalle. KJT otti Kärpiltä pisteen, Julkunen kertoi.

Julkunen oli varma, että HPK:n itseluottamus sai paljon vahvistusta voiton myötä.

– Olisimme ansainneet jo aiemmissakin pelissä pisteitä, Julkunen sanoi. (HäSa)

Asiasanat