Uutiset

HPK:n naisilla edessä matka Klagenfurtiin

HPK:n naisten lentopallojoukkue lähtee varhain tiistaina kohti Itävaltaa ja Klagenfurtia. Kerho kohtaa keskiviikkona CEV-cupin vierasottelussaan ATSC Sparkasse Klagenfurtin, jota kutsutaan myös Wildcatsiksi. Hämeenlinnan Elenia-areenassa HPK ja Klagenfurt pelaavat 26. marraskuuta.

Edellisen kerran hämeenlinnalaisjoukkue oli mukana eurocupissa vuonna 2008. Silloin Vanajan RC:n nimellä pelannut joukkue putosi Euroopan haastajacupista bulgarialaiselle Sofian joukkueelle.

CEV-cup on seurajoukkueiden kakkoscup Euroopassa. LP Salo on ensimmäisenä suomalaisena naisten joukkueena mukana mestarien liigassa ja sekin aloittaa urakkansa keskiviikkona vierasottelulla Italiassa Busto Arsiziota vastaan. Oriveden Ponnistus lähtee Challenge-cupiin. Sillä on keskiviikkona kotiottelu sveitsiläistä Kanti Schaffhausenia vastaan.

Nuori vastustaja

HPK:n keskiviikon vastustaja Klagenfurt pelaa Keski-Euroopan maiden Mevza-liigassa. Se on aloittanut sarjakautensa voitolla ja tappiolla. Slovenian tyttöjoukkueen keväällä EM-hopealle luotsannut Joze Casar valmentaa nuorta itävaltalaisjoukkuetta. Yhdysvaltalainen Sara Sage ja serbi Marija Milosavljecik ovat joukkueen ulkomaalaisvahvistuksia. Tosin Sagen nimi puuttuu CEV-cupin otteluun tehdystä bulletinista.

Klagenfurtin joukkueen pelaajat ovat syntyneet 1990-luvulla Maria Epurea lukuun ottamatta. Epure on vasta 14-vuotias, hänen syntymävuotensa on 2000. Joukkueen ykköstykkeihin kuuluva 186-senttinen Katharina Holzerkin on vasta 16-vuotias.

Klagenfurtin ja HPK:n ottelu alkaa keskiviikkona kello 20 Suomen aikaa Lerchenfeldin urheiluhallissa.

Kova vastaan, jos…

Jos HPK menee CEV-cupissa jatkoon, Hämeenlinnassa nähdään joulukuussa naisten lentopalloa maailman huipulta. Seuraavalla kierroksella joko HPK tai Klagenfurt saa vastaansa nimittäin voittajan otteluparista Italian Igor Gorgonzola Novara–Venäjän Dinamo Krasnodar.

Novaran joukkueessa pelaa muun muassa naisten MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu USA:n Kim Hill. Krasnodarin paidassa ovat puolestaan mainiot brassit Fabiola ja Fe Garay sekä kovat venäläispelaajat Liubov Shashova ja Tatjana Kosheleva. (HäSa)

Asiasanat