Uutiset

HPK:n naisilla hyvä viikonvaihde

HPK-naisten jääkiekkojoukkue voi olla tyytyväinen viikonvaihteen esityksiinsä SM-sarjassa. Lauantaina makeaa voittoa kotikaukalossaan sarjakärki Kärpistä juhlinut Kerho ylsi voittoon myös sunnuntain Keravan ottelussaan. Joukkue kukisti KJT:n maalein 4–1 (2–0, 0–0, 2–1).

HPK hallitsi sunnuntain peliä mielin määrin, mutta KJT:n viiden kenttäpelaajan ja maalivahdin puolustus esti vierailijoiden hurjimmat maalikarkelot.

– Kyllä ottelu oli ihan yhtä maalia. KJT puolusti hyvin, mutta emme mekään toisaalta olleet ihan parhaassa iskussamme hyökkäyspelissämme, myönsi HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen.

Viikonvaihteen saaliina oli kuitenkin kuusi pistettä ja se taas lupaa hyvää kauden edetessä pidemmälle.

– Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen. Ihan oikealla tiellä me näytämme olevan, Rahikainen pohti.

Kerhon tehopelaajia Keravalla olivat sekä hyökkääjät että puolustajat. Hyökkääjistä joukkueen kapteeni Riikka Noronen iski tehot 1+1 ja Elviira Ylitalo 1+2. Pakeista maalinteossa onnistuivat puolestaan Jutta Stoltenberg (1+0) ja Kreetta Kulhua (1+0). Kaksi syöttöpistettä ansaitsi lisäksi puolustaja Noora Jaakkola.

HPK:n maalissa pelannut Tiina Ranne torjui vain kymmenen kertaa. HPK:n rynnistystä päätöserässä kuvaa hyvin se, ettei tilastojen mukaan Ranne puuttunut peliin kertaakaan viimeisen 20 minuutin aikana.

KJT:n maalilla sen sijaan riitti säpinää, sillä Alba Gonzalolle kertyi koko ottelussa 38 torjuntaa.

HPK jatkaa pelejään ensi viikonvaihteessa Kuopiossa ja Hämeenlinnassa.

– Lauantaina on taas vastassa sarjan kärkikastin joukkue KalPa. Sen matsin jälkeen lähdemme köröttelemään yöhön kohti Hämeenlinnaa ja sunnuntaina kello 16 pitää olla taas kotikaukalossa valmiina Rauman Lukkoa vastaan. Luvassa on siis taas hieman erilainen viikonvaihde, mutta eiköhän siitäkin selvitä kunnialla, päävalmentaja Rahikainen pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.2.2020