Uutiset

HPK:n naisilla kova vastustaja sarja-avauksessa

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue pelaa kauden ensimmäisen SM-sarjaottelunsa lauantaina kotikaukalossaan Metritiski-areenassa. Harjoituskaudella vaihtelevasti pelannut Kerho kohtaa kello 14 alkavassa ottelussa viime kauden hopeajoukkueen jyväskyläläisen JYPin.

– Saamme esittää heti parastamme, sillä JYP on taatusti kovassa iskussa. Joukkue antoi näytteen vaarallisuudestaan kukistamalla keskiviikon sarja-avauksessaan Kuortaneen porukan aika vakuuttavasti. JYP on tänäkin vuonna sarjan suosikkeja, varsinkin kun tauolta palanneet sarjajyrät, muun muassa Riikka Välilä (o.s. Nieminen) pääsevät vauhtiin, muistuttaa HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen.

HPK:n iskukyky SM-sarjassa on tänä vuonna arvoitus. Joukkue on saanut riveihinsä uusia nuoria pelaajia, joilta Julkunen ei kuitenkaan odota liikoja.

– Harjoituskaudella olemme pelanneet sekä hyviä että huonoja pelejä. Syksyä ovat leimanneet todella vaihtelevat esitykset – kahden matsin harjoitusturnauksissakin muutaman tunnin kuluttua pelattu toinen ottelu on saattanut mennä ihan täysin penkin alle. Joukkue on odotellut, että ykkösketjumme (Emmi Leinonen–Riikka Noronen–Katja Nurmesniemi) ratkaisee pelin. Muut tytöt ovat ottaneet ihan eri lailla vastuusta, kun ykkönen on pantu huilaamaan. Onneksi olemme menneet kuitenkin pikkuhiljaa eteenpäin, ja uskon, että sarjapeleissä pelimme pysyy jo paremmin kasassa, Julkunen arvelee.

HPK on ollut SM-sarjaan nousustaan saakka Suomen johtavia naisjääkiekkoseuroja. Viime kausi päättyi kuitenkin pettymykseen – joukkue putosi jatkosta play offissa jo puolivälierissä.

– Nyt ponnistamme liikkeelle hieman uusista lähtökohdista. Varsinaista tavoitettakaan emme ole vielä asettaneet. Ehkä näin alkukaudesta sopiva tähtäin on yltää kuuden sakkiin, Julkunen pohtii.

Essi Määttä lupaava juniori

HPK:n kokoonpanossa on tänä vuonna monta nuorta pelaajaa. Vuosina 1997–1998 syntyneet kiekkoilijat saavat SM-sarjassa tulikasteen koviin peleihin.

– Muutamaa nuorta pelaajaa kannattaa seurata. Jo viime kaudella vahvasti pelannut hyökkääjä Anniina Kaitala on taas kunnossa ja on ilman muuta parhaita junnujamme. Suomussalmelta tullut Essi Määttä on myös mielenkiintoinen hyökkääjä. Hän on kuin Riikka Noronen pienoiskoossa. C-tytöistä tullut kiekkoilija kaipaa kuitenkin vielä rutkasti voimaa, vaikka vääntää jo yllättävän hyvin SM-sarjatasolla. Pitää nimittäin muistaa, että hän on pelannut todella heppoisia pelejä pohjoisen joukkueissa, Julkunen kertoo.

Kerhon takalinjoilla on jo aiemmilta kausilta tuttu kaksikko Maija Hassinen-Sullanmaa ja Kiira Laine. Heitä päävalmentaja Julkunen pitää ryhmänsä avainpelaajina.

– Veskareihin emme kyllä tänäkään vuonna kaadu. Kumpikin pystyy kantamaan vastuuta kovissakin peleissä, Julkunen sanoo.

Myös pakkikaartista löytyy kokemusta.

– Mira Huhta lähti Bluesiin, mutta saimme tilalle Tshekin maajoukkuepuolustajan Petra Herzigovan. Hän on meille tuttu pelaaja jo kaudelta 2009–2010, jolloin saimme pronssia. Nyt hän on taas muutaman pykälän kokeneempi pelaaja, Julkunen pohtii. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.1.2020