Uutiset

HPK:n naisilla tuttu vastustaja puolivälierissä

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkueen kevät huipentuu tänäkin vuonna SM-sarjan pudotuspeleihin. Viime kevään tapaan joukkue kohtaa tiistaina Rinkelinmäellä käynnistyvissä puolivälierissä Tampereen Ilveksen, joka vuosi sitten jyräsi Kerhon koko lailla tylysti otteluvoitoin 3–0.

Puolivälierien toinen ottelupari on kuopiolainen KalPa ja oululainen Kärpät. Välieriin suoraan raivasivat tiensä runkosarjan kaksi parasta joukkuetta, Espoon Blues ja Jyväskylän JYP.

HPK:n ja Ilveksen väliset ottelut olivat runkosarjassa tasaisia vääntöjä. Molemmat voittivat neljän kierroksen sarjassa kotiottelunsa.

– Tasaiset väännöt jatkuvat todennäköisesti myös puolivälieräsarjassa. Tänä vuonna pääsemme tositoimiin todella pitkän tauon jälkeen, sillä pelasimme runkosarjan viimeisen ottelun jo tammikuun lopulla, muistuttaa HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Kerho pääsee aloittamaan Ilves-ottelut ehjällä kokoonpanolla. Lähes kuukauden mittaisen tauon joukkue harjoitteli muutamaan otteeseen vajaalla ryhmällä. Muun muassa Tshekin maajoukkueen mukana ollut Petra Herzikovaa ja reisivammaansa potenut Noora Jaakkola puuttuivat harjoituksista.

– Onneksi saamme nyt iskukykyisen porukan jäälle. Ilveksen vahvaa ja kokenutta hyökkäystä vastaan ei saa antaa yhtään tasoitusta. Heillä on hyökkäysvoimaa kolmen hyvän ketjun verran, Julkunen muistuttaa.

Nuoret ovat nostaneet tasoaan

HPK päätti runkosarjan pirteästi kolmen ottelun mittaiseen voittoputkeen (Kärpät, KalPa ja Ilves). Päävalmentaja Julkunen toivoo samanlaisen menon jatkuvan myös pudotuspeleissä.

– Nuoret pelaajamme ovat ottaneet pitkiä kehitysharppauksia. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten heidän kanttinsa kestää pykälää kovemmissa peleissä, Julkunen pohtii.

Kerhon riveistä löytyy myös monta kokenutta pelaajaa, joilta Julkunen odottaa paljon play off -peleissä.

– Maija Hassisella, Riikka Norosella ja Emmi Leinosella on todella paljon rutiinia pudotuspeleistä. Joukkueemme kaipaa heidän esimerkkiään tänäkin vuonna, Julkunen sanoo.

HPK ja Ilves pelaavat ensimmäisen puolivälieräottelunsa tiistaina Metritiski-areenassa kello 18.45. Toisen kerran joukkueet ovat vastakkain Tampereella keskiviikkona. Kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva ottelu pelataan Hämeenlinnassa perjantaina.

Tarvittaessa puolivälieräsarjaa jatketaan lauantaina Tampereella ja maanantaina Hämeenlinnassa.

– Kovalla tahdilla tässä taas edetään. Kaksi pelipäivää ja yhdet harjoitukset -tahtikin sopii kuitenkin meille ihan hyvin, päävalmentaja Julkunen vakuuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020