Uutiset

HPK:n naisilla vaisu sunnuntai

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen pelaajia ei naurattanut sunnuntaisen SM-sarjaottelun jälkeen Metritiski-areenan käytävillä. Suut mutruun veti selvin 5–1 (1–0, 4–0, 0–1) -luvuin kärsitty tappio Kuortaneelle.

Lauantain Ilves-ottelun päätöserässä Kerho näytti jo saaneen maalisihtinsä jälleen kohdalleen, mutta sunnuntaina joukkueen peli oli varsinkin kaksi ensimmäistä erää vain tehotonta puhinaa.

Lujaa heti ottelun alussa viilettänyt Kuortane oli jo viiden maalin karkuteillä 40 minuutin pelin jälkeen. Kolmannessa erässä Kerhokin pääsi kartalle, mutta laihaksi lohduksi jäi vain yksi maali, jonka Kuortaneen verkkoon iski Anniina Kaitala (syöttäjät Elviira Ylitalo ja Iida Haakana).

HPK:n joukkueesta ei kukaan onnistunut sunnuntaina. Kenttäpelaajien meno oli tuskaista puurtamista, eikä maalivahtiosastollakaan ollut paras päivänsä.

Kerhon veskarina aloittanut Anu Herrala luisteli vaihto 0–3-tilanteessa (ajassa 27.43) ja ottelun lopun pelasi Tiina Ranne. Herrala ennätti torjua 12 kertaa ja Ranne 17.

HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen arveli joukkueensa luistelleen kaukaloon lauantain ottelun voittoisissa tunnelmissa.

– Kyllähän tämä oli nimittäin aikamoinen ulospuhallus eilisestä. Emme olleet pelin ytimessä ja kaksi erää tyydyimme vain katselemaan Kuortaneen menoa. Ei tämä ollut lainkaan meidän näköisemme peli, Rahikainen harmitteli.

Kerho jatkaa sarjapelejään ensi viikonvaihteessa. Lauantaina joukkue matkustaa Lukon vieraaksi Raumalle ja kohtaa seuraavana päivänä kotikaukalossaan jälleen Kuortaneen.

– Meillä riittää nyt haasteita varsinkin näissä sunnuntaipeleissä. Aikalisillä ja ketjunmuutoksilla saimme tänään kosmeettista lohtua päätöserään, mutta nyt pitää saada pelistä kiinni heti alussa, Rahikainen pohti.

Maajoukkuepelaajia vilisevästä Kuortaneen joukkueesta maalinteossa sunnuntaina onnistuivat Petra Nieminen (2+0), Emilia Varpula, Kiia Nousiainen ja Emilia Vesa. Maalivahti Tiia Pajarinen torjui 22 kertaa. HäSa

Asiasanat

Menot