fbpx
Uutiset

HPK:n naisille hopeamitalit

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen kausi päättyy tänä keväänä hopeajuhliin. Joukkue hävisi jatkoerään huipentuneen SM-sarjan kolmannen finaaliottelun Jyväskylässä keskiviikkona JYPille numeroin 1–0. Jyväskyläläiset etenivät Suomen mestaruuteen voitoin 3–0

JYPin sankari oli maajoukkuehyökkääjä Tanja Niskanen, joka ratkaisi ottelun ajassa 73.51. Arvokkaan osuman syötti toinen maajoukkuepelaaja, puolustaja Jenni Hiirikoski.

Tappiosta huolimatta HPK ylsi keskiviikkona hyvään esitykseen. Ottelun varsinainen peliaika oli hyvätasoista peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja.

HPK ei onnistunut finaalisarjassa yllättämään kertaakaan JYPin maalivahtia Meeri Räisästä. Joka ottelussa hämeenlinnalaiset kuitenkin pystyivät parantamaan peliään.

– Kyllä tämä oli ihan huikea kauden päätös. Pystyimme sentään haastamaan näinkin hyvin JYPin huippujoukkueen, vaikka takana oli jo rankka play off -jakso. Pelasimme 22 päivässä kymmenen matsia, joista kaksi venyi jatkoerään. Nyt kyllä pitää nostaa koko joukkueelle hattua, vaikka toiseksi jäimmekin. Tällä kertaa hopea ei todellakaan ole häpeä, muistutti Kerhon päävalmentaja Vesa Mäkinen.

HPK:n parhaita keskiviikon ottelussa oli maalivahti Kiira Laine. 54 torjuntaa koonnut veskari venyi kauden parhaaseen esitykseensä. JYPin maalivahdille Meeri Räisäselle kertyi puolestaan 32 torjuntaa.

Päävalmentaja Mäkinen muistutti, että koko joukkue pystyi nostamaan tasoaan ratkaisevassa finaalissa.

– Pitää myös muistaa, että meilläkin kaikki tytöt käyvät töissä tai opiskelevat. Kukaan ei kuitenkaan valittanut väsymystään, Mäkinen sanoi.

Moni odotti JYPin karkaavan ottelussa viimeistään päästessään pelaamaan ylivoimalla. HPK pystyi kuitenkin nollaamaan viisi kaksiminuuttistaan.

– Erikoistilannepelaaminenkin oli meillä tänään hyvää. Harmi vaan, ettei menomme riittänyt siirtämään ratkaisua edes hieman pidemmälle. Koko ajan sitä jotenkin vain toivoi ja toivoi, että peli olisi jatkunut, Mäkinen nauroi.

JYP juhlii Suomen mestaruutta kolmen perättäisen hopean jälkeen. HPK-naisille puolestaan hopea oli seuran historian ensimmäinen.

Vuonna 2009 perustettu seura on saavuttanut aiemmin neljä pronssia ja kruununa on kevään 2011 Suomen mestaruus. Pronssia seura sai vuosina 2009, 2010, 2012 ja 2014. Vuonna 2012 HPK-naiset ylsi myös EM-pronssille.

Asiasanat

Menot