Uutiset

HPK:n naisille karvas tappio

Jäähyboxista pelejä ei voiteta.

HPK:n naiset kuluttivat toisessa SM-liigan puolivälieräottelussa Ilvestä vastaan aivan liikaa aikaa jäähyaitiossa. Puolustaja Mira Huhta (1+0) teki kyseenalaisen hattutempun istumalla kolme kaksiminuuttista jo ottelun ensimmäisessä erässä. Toinen jäähyistä kostautui, kun Heidi Pelttarin (2+1) siniviivalaukaus yllätti Kerhon maalia vartioineen Maija Hassinen-Sullanmaan (35 torjuntaa) täysin vain kaksi sekuntia Huhdan jäähyn päättymisen jälkeen. Kiekko sai matkalla kohti maalia ainakin yhden ylimääräisen osuman, eikä ilvespelaajan tekemässä maskissakaan ollut valittamista.

Kerholla oli ennen Ilveksen johto-osumaa omat paikkansa siirtyä ottelussa johtoon, mutta joukkue tuhri mahdollisuutensa kerta toisensa jälkeen. Jutta Stoltenberg (0+1) oli kaksi kertaa nokikkain Ilveksen Viivi Vartian (34 torjuntaa) kanssa kuitenkaan onnistumatta hyvistä paikoistaan.

Tuomariakin taklattiin

Kerho joutui aloittamaan toisen erän kahden pelaajan alivoimalla, mutta joukkue tappoi jäähyt uhrautuvalla pelaamisellaan.Sen jälkeen kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan, mutta tehottomuus vaan jatkui.

Kun Ilves sai erän puolivälin jälkeen lisättyä painetta Kerhon puolustuspäähän, heilui myös maaliverkko. Pitkän pyörityksen jälkeen Pelttari ja Heidi Koivula (0+1) toimittivat kiekon siniviivaan Merja Halmetojalle (1+1). Puolustajan tulinen lämäri upposi maalin vasempaan alakulmaan ja Ilves siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle.

Kerhon vaarallisimmasta tilanteesta toisessa erässä vastasi puolustaja Hannah Westbrook. Huonosti sijoittunut toinen ottelun erotuomareista Kaisa Ketonen joutui Westbrookin yliajamaksi ja häntä jouduttiin hetki hoitamaan kentällä ennen kuin ottelua päästiin jatkamaan.

Julkunen …mietteliäänä

Kolmas erä oli tiivistelmä koko ottelusta. HPK jäähyili ja Ilves kaunisteli tilastojaan Satu Niinimäen (1+0) ja Pelttarin maaleilla. Mira Huhdan kavennusmaali oli laiha lohtu Kerhon naisille.

HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen analysoi peliä tyynesti päästettyään ensin pahimmat höyryt ulos.

– Pari erää olimme ihan hyviä. Kun me emme tee paikoista maalia ja vastustaja tekee kaikista mitä sillä on, tulos on tällainen.

– Tytöillä on ollut maalinteossa korvien välissä ongelmaa. 2–0-tilanteessa loppuerä meni pelailuksi, kritisoi Julkunen omiensa esitystä.

– Jäähyt sotkivat myös pelaamistamme tänään. En tiedä oliko tämä niin törkeä peli, että meille tarvitsi kymmenen kakkosta viheltää. Kyllä joka helvetin hypystä ja huudosta otettiin, kritisoi Julkunen kieltämättä sekavaa tuomarilinjaa.

Ottelusarja jatkuu tulevana lauantaina Tampereella ja tarvittaessa sunnuntaina Hämeenlinnassa.

– Taktisesti emme voi tehdä isoja muutoksia. Me saamme pelityylillämme tekemällä tehtyjä maalipaikkoja aikaiseksi. Niistä pitää vaan tehdä enemmän maaleja.

– Usko voittamiseen lähtee joukkueesta. Eiköhän olisi kiva kotona sunnuntaina ainakin härnätä Ilvestä, jos ei muuta, käänsi Julkunen jo katseet tulevaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020