Uutiset

HPK:n naisille tärkeät pisteet

HPK oli tehokas erien alussa jääkiekon naisten SM-sarjan lauantain kotiottelussaan Kuortaneen Oriflame Teamia vastaan. Kerho iski kaikki kolme maaliaan jokaisen erän alussa vajaan minuutin pelin jälkeen ja nappasi tärkeät sarjapisteet lopulta numeroin 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).

HPK onnistui lauantaina etenkin puolustuspelissään. Uransa toisen nollapelin pelanneen maalivahtinsa Kiira Laineen (24 torjuntaa) johdolla Kerho oli takalinjoillaan vakuuttava.

Maalinteossa hämeenlinnalaisista onnistuivat hyvän ottelun pelannut Emmi Leinonen, Susanna Niemelä ja Petra Herzigova. Leinosen 1–0-maali tosin pujahti Kuortaneen maalivahdin Tiina Ranteen (39 torjuntaa) taakse oman pelaajan luistimesta. Syöttöpisteistä saalistivat Riikka Noronen (0+2) ja Anniina Kaitala.

Voitto oli mannaa Kerholle, joka oli keskiviikon pelissään urakoinut alavireisesti Ilveksen vieraana. Maalivahti Laine arveli joukkueensa ottaneen opikseen alkukauden takaiskuista.

– Nyt olimme hereillä varsinkin erien alussa. Puolustajat hoitivat myös oman osuutensa kaukalon toisessa päässä hyvin, eikä minulle tullut kovinkaan pahoja paikkoja, Laine muisteli.

Kerhon päävalmentaja Jarkko Julkunen myhäili tyytyväisenä pelin jälkeen. Hän myönsi, ettei peli ollut kovin kaunista, mutta voittoon saakka se kuitenkin riitti.

– Puolustuspelissä ylsimme lähes kauden parhaimpaan esitykseemme. Hyökkäyspäässä puolestaan munimme maalipaikkoja ihan liikaa. Onneksi vastustajakaan ei ollut tällä kertaa parhaassa iskussaan, Julkunen muistutti.

KJT:n kimppuun sunnuntaina

Julkusella oli asiaa lääkärillekin pelin jälkeen. Mies sai nimittäin kiekon huuleensa kesken kiivaan taistelun, ja lähellä oli, että mies olisi menettänyt upouuden hampaansa.

– Onneksi ei käynyt pahemmin. Uusi muovihammas olisi ennättänyt komeilla suussani vain muutaman päivän, Julkunen nauroi.

HPK pelaa seuraan ottelunsa jo sunnuntaina. Joukkue saa kotikaukaloonsa Metritiski-areenaan vieraakseen tuusulalaisen KJT:n.

– Tästä on todella mukava lähteä KJT-otteluun. Sössimme Ilves-ottelun, mutta tänään saimme hyvitystä sille tappiolle, Julkunen jutteli. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic