Uutiset

HPK:n naisille täysi potti

HPK saalisti täyden kuuden pisteen potin jääkiekon naisten SM-sarjan viikonlopun kahdesta vierasottelustaan.

Kerho nujersi lauantaina Oulussa Kärpät ja sunnuntaina hämeenlinnalaisjoukkue kellisti KalPan maalein 6-1 (2-0, 3-0, 1-1) Kuopiossa.

HPK on sarjassa toisena, mutta sillä on ote runkosarjan voittoon. Kerholla on nimittäin jäljellä vielä neljä ottelua, kun nyt sarjaa kahden pisteen erolla johtava Espoon Blues pelaa enää kaksi runkosarjan peliä.

Jäljellä olevista otteluistaan HPK saa pelata kotihallissaan kolme (JYP 26.2., Ilves 5.3. ja KalPa 6.3.). Ainoassa vierasottelussaan Kerho kohtaa JYPin (27.2.). Bluesilla on jäljellä kotiottelut KalPaa ja JYPiä vastaan (5. ja 6.3.).

Sunnuntaista otteluaan Kerho hallitsi selvästi. Joukkueen maalia vartioinut Vilma Vaattovaara pääsi 60-minuuttisesta 11 torjunnalla, kun KalPan maalivahdit huhkivat hommia 48 torjunnan edestä.

Riikka Noronen ja Eveliina Similä tekivät Kerholle kaksi maalia. Susanna Niemelä (1+1), ja Sanna Lankosaari onnistuivat maalinteossa kerran. Syöttöpinnan saivat Annina Rajahuhta, Fanny Jalonen, Katja Riipi, Elisa Rytkönen, Mira Huhtanen ja Anne Tuomanen.

Vaattovaaran nollapelin pilasi kalPan Tanja Niskanen ottelun viimeisellä maalilla yhdeksän minuuttia ennen loppua.


Taitoero esiin isossa kaukalossa

-Yhtä maalia niin kuin varmasti tilastotkin kertovat. Vastustajan veskarit /Jenna Juutilainen ja Hanna Soininen) ottivat huikeita koppeja, he pelastivat ainakin 6-7 ns. varmaa maalia, kommentoi HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Julkusen mukaan joukkueiden tasoero kävi hyvin selväksi isossa kaukalossa.

-Mekin teimme hienoja maaleja. KalPakin pyrki pelaamaan. Se ei vain sumputtanut niin kuin Kärpät lauantaina.

Valmentajan mielestä Kerhon kokeneet pelaajat Eveliina Similä ja Sanna Lankosaari pelasivat mainiosti sunnuntaina.

-Tea Villilä palasi loukkaantumisen jälkeen puolustukseen ja pelasi vaihtonsa vahvasti. Vaattovaaran Vilmalla ei töitä paljon ollut, mutta pari mahtavaa torjuntaa hänkin otti.

Naisten SM-sarjassa on vaihteeksi parin viikon tauko, koska maajoukkue pelaa ensi viikonloppuna Ruotsin turnauksen. Ennen JYP-otteluita HPK:lla on tarkoitus pelata harjoituspeli Kerhon C-junioreita vastaan.

-JYP-otteluissa ratkeaa pitkälti, voitammeko runkosarjan. Jos JYPiltä otamme täydet pisteet, kahdesta viimeisestä pelistä meille riittää enää todennäköisesti piste, Julkunen arvioi. (HäSa)