Uutiset

HPK:n naisille vahva kvartetti Ilveksestä

HPK-naisten jääkiekkojoukkue on saanut riveihinsä uusia pelaajia. Kerhon paidassa ensi kaudella viilettävät Tampereen Ilveksen pronssijoukkueessa viime kaudella pelanneet hyökkääjät Tiina Saarimäki ja Anne Tuomanen sekä puolustaja Anni Rantanen ja maalivahti Viivi Vartia. Kovan kvartetin kaikki pelaajat ovat tehneet vuoden mittaiset sopimukset HPK:n kanssa.

Kerho on hankkinut myös kaksi nuorta pelaajaa KJT:stä. Maalivahti Mila Hounin, 17, ja hyökkääjä Miisa Klemolan, 17, sopimukset ovat mallia 1+1.

Saarimäki, 24, on pelannut SM-sarjassa seitsemän kautta. Hän on pelannut kolme kautta Salo HT:ssä ja neljä kautta Ilveksessä.

Tuomanen, 28, on puolestaan tuttu pelaaja hämeenlinnalaisillekin jääkiekon ystäville. Hän nimittäin juhli Kerhon paidassa pronssia keväällä 2010 ja mestaruutta 2011. Tuomanen on pelannut kotimaan kaukaloissa myös jyväskyläläisessä Hockey Catsissa. Ilveksen riveissä hän ennätti pelata neljän kauden ajan.

Rantanen, 19, on pelannut Ilveksessä kaikki viisi SM-sarjakauttaan. Myös Vartia, 23, on pelannut SM-sarjaurallaan vain Ilveksessä (seitsemän kautta).

Saarimäki, Tuomanen ja Rantanen ovat pelanneet myös naisten maajoukkueessa.

HPK on saanut myös uuden kakkosvalmentajan. Päävalmentaja Vesa Mäkisen kanssa Kerhon naisia luotsaa Markku Pirttiniemi, joka on aiemmin valmentanut useammankin vuoden HPK:n poikajoukkueita.

Kerhon uudet pelaajat esittäytyivät joukkuetovereilleen ja seurajohdolle keskiviikkona. Anne Tuomaselle suurin osa porukasta oli jo entuudestaan tuttuja.

– Tuntuu hyvältä nähdä taas pitkästä aikaa vanhoja kavereita. Kerhoon on todella mukava palata, sillä minulla on Hämeenlinnasta kivoja muistoja, päällimmäisenä tietenkin se mestaruus, Tuomanen pohtii.

Myös Tiina Saarimäki pukee mielellään ylleen HPK:n pelipaidan.

– Minulla taas sitä mestaruutta ei vielä ole, mutta nyt siihen tarjoutuu hyvä mahdollisuus. Meillä on nimittäin koossa ihan hyvä joukkue, Saarimäki vihjaa.

Maalivahti Viivi Vartia odottaa myös paljon ensi kaudelta.

– Ilves-kausien jälkeen oli hyvä hetki lähteä hakemaan uusia haasteita, sillä koppikin tarttuu edelleen ihan hyvin, Vartia nauroi.

Kerhon manageri Jorma Hassinen uskoo joukkueen täydentyvän vielä ainakin kolmella pelaajalla.

– Haemme vielä 1–2 hyökkääjää, yhtä puolustajaa ja yhtä maalivahtia. Tässä vaiheessa meillä ei ole esimerkiksi yhtään ulkomaalaista pelaajaa, mutta saa nähdä, miten sopimusneuvottelut etenevät. Meillä on kuitenkin jo nyt koossa hyvä ryhmä, jolla olemme aloittaneet ensi kauteen valmistautumisen.

– Viime kauden joukkueestamme useallakin pelaajalla sopimukset jatkuvat. Kokeneesta kaartista Hanna Hankonen ja Katja Nurmesniemi päättivät uransa, mutta onneksi Kerhoon myös jäi monta hyvää pelaajaa, Hassinen muistutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic