Uutiset

HPK:n naisille vahvistukset Ilveksestä

Jääkiekon naisten SM-sarjaan valmistautuva HPK on vahvistanut rivejään peräti kuudella Tampereen Ilvestä aikaisemmin edustaneella pelaajalla. Viimeisimpinä Kerhoon liittyivät puolustaja Merja Halmetoja, 28, ja hyökkääjä Johanna Koivula, 34, jotka olivat Ilveksen paidassa suistamassa HPK:ta pronssilta viime keväänä.

– Hokkarini olivat jo menossa naulaan, mutta nyt ovat edessä uudet haasteet. Kipinä syttyi, kun pääsin pelaamaan HPK:hon, Koivula kertoo.

Hän pelasi Ilveksen puolesta peräti 18 kauden ajan, voitti kaksi SM-kultaa, seurajoukkueiden EM-kultaa ja lukuisia muita mitaleita.

– Mitaleita on pitkän uran aikana tullut niin paljon, etten niiden määrää edes muista. Edellisen otteluni pelasin keväällä juuri HPK:ta vastaan. Se on ollut meille ennen rakas vihollinen ja nyt olen itse sitten täällä, Koivula selvittää.

Myös Halmetojalla on takana pitkä ura Ilveksessä – yhdeksän kautta SM-sarjaa, kultamitali EM-turneessa ja SM-sarjassa ynnä tietysti muita mitaleita taskun täydeltä.

– Olen kiitollinen vuosista, jotka sain pelata Ilveksessä. Ilveksessä on nyt menossa murros ja sukupolvenvaihdos. Siellä rakennetaan uutta joukkuetta nuorista tytöistä. Minä halusin kokeilla kuitenkin uutta ja saada uusia näkökulmia omaan pelaamiseeni, Halmetoja kertoo.

Koivula ja Halmetoja uskovat tulevansa kilpailukykyiseen joukkueeseen.

– HPK:lla on hyvä ja ja laaja materiaali. Kilpailua riittää pelipaikasta ja se on hyvä juttu.

HPK aloittaa SM-sarjan lauantaina 12. syyskuuta Team Kuortanetta vastaan SM-sarjan avausturnauksessa, joka pelataan Hämeenlinnassa. Seuraavana päivänä Kerho saa vastaansa yhden sarjan suosikeista eli JYPin.

Halmetoja joutuu jättämään avauspelit väliin. Hän menee jalkaoperaatioon maanantaina.

– Uskon, että olen pelikunnossa noin neljän viikon päästä, hän uumoilee.

Koivula jättää puolestaan väliin ensi viikon harjoitukset.

– Varasin lomamatkan, kun luulin jo lopettavani. Pääsen sitten sarja-avaukseen sopivasti levänneenä, hän naurahtaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic