fbpx
Uutiset

HPK:n naisille voitto Tampereella

Hämeenlinnan Pallokerho joutui lauantaina tekemään vieraskentällä täyden työn voiton eteen jääkiekon naisten SM-sarjan ottelussa.

Kotijoukkue Tampereen Ilves jaksoi taistella kaksi erää johtoasemassa, mutta lopulta HPK vei pidemmän korren maalein 1–2 (1–0, 0–0, 0–2).

Ilves teki ottelun avausosuman ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun HPK:n Alexia Remes menetti kiekon omalla alueella ja Ilveksen Sarita Kuljuntausta viimeisteli tarkasti.

Maalin jälkeen peli pyöri lähes keskeytyksettä Ilveksen päädyssä ja HPK sai luotua maalipaikan toisensa jälkeen.  Ilveksen maalilla yhteensä peräti 53 kertaa torjunut Salla Sivula piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä.

Vasta kolmannessa erässä hämeenlinnalaiset saivat maalihanat auki, kun vielä viime kaudella Ilveksessä pelannut Anne Tuomanen onnistui tekemään HPK:lle sekä tasoituksen että voitto-osuman. Syöttöpisteet kirjattiin Tiina Saarimäelle, Johanna Koivulalle, Maija Otamolle ja Riikka Noroselle.

HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen oli ottelun jälkeen tyytyväinen täyteen pistepottiin.

– Nämä ovat niitä pelejä, jotka hitsaavat joukkuetta enemmän yhteen, kun asiat eivät tule helpolla. Pääsimme kokeilemaan vähän eri kokoonpanoja ja haemme koko ajan sitä koostumusta kevättä kohti. Tämä pelihän oli ihan yhtä maalia. Ehkä jonain toisena päivänä olisi voinut tulla enemmänkin maaleja, mutta vastustajalla oli hyvä maalivahti, Mäkinen arvioi ottelua.

Maalintekijä Tuomasen mukaan vanhan seuran kohtaaminen ei vaikuttanut juurikaan pelamiseen.

– Onhan se aina muutaman hetken erikoisempaa, mutta sitten peli vie mukanaan.  Joka joukkueessa on tuttuja, joita vastaan pelataan, Tuomanen sanoi. HäSa

Asiasanat

Menot