fbpx
Uutiset

HPK:n naiskiekkoilun valmennus muuttui

Joulutauko toi muutoksia HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen valmennukseen. Naisten SM-sarjassa kolmantena olevan Kerhon valmennusvastuu siirtyi Vesa Mäkiselle, joka oli aikaisemmin joukkueen toinen valmentaja. Uusi toinen valmentaja on HPK:n juniorijoukkueissa pitkään töitä tehnyt Jarkko Toivonen. Myös tilastointiinsa HPK:n naisten joukkue saa vahvistusta.

HPK:ta menestyksekkäästi valmentanut Jarkko Julkunen jätti päävalmentajan tehtävät omasta tahdostaan.

– Purimme Julkusen kanssa sopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä Jarkon omien henkilökohtaisten syiden takia. Siihen liittyy Jarkon muutto Hämeenlinnasta, kertoo HPK-naisten jääkiekkojoukkueen manageri Jorma Hassinen.

Hassisen mukaan uusi valmentajakuvio on loppukevään ratkaisu.

– Olen tyytyväinen valmentajaratkaisuun. Toinen valmentajakin löytyi kotinurkilta.

Mäkiselle HPK:n naisten joukkue on luonnollisesti hyvin tuttu. Hän on ollut pitkään mukana joukkueen valmennuksessa. Käytännössä Mäkinen hoiteli päävalmentajan hommat jo joulukuun ajan, kun Julkunen oli sairauslomalla.

– Hyvä, että saimme Japen (Toivonen) hommaan nyt mukaan, uusi päävalmentaja sanoo.

Toivanen on laajassa HPK-perheessä tuttu mies.

– Olen valmentanut eri juniorijoukkueita. 2000-syntyneiden ikäluokkaa vedin viime kevääseen saakka, hän selvittää.

Pelinopeutta ja huolellisuutta

Mäkisen ja Toivosen mukaan HPK:n naisten joukkueen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota pelinopeuteen.

– Se on ehdoton juttu, mitä pitää parantaa. Mitään taikatemppuja ei tässä vaiheessa kautta tietysti voi tehdä. Tavoite pysyy samana eli mitalipeleihin pitää päästä.

Valmentajat patistavat suojattinsa myös huolellisuuteen joka harjoitteessa.

– Hyvällä hengellä ja taistelulla voimme päästä vaikka kuinka pitkälle.

HPK:lla on jäljellä vielä seitsemän ottelua runkosarjassa. Sen jälkeen ovat edessä puolivälierät, joihin Kerho saa kotiedun.

HPK jatkaa sarjaa ensi viikon keskiviikkona KJT:n vieraana. Seuraavana viikonloppuna Kerho saa kotihalliinsa vieraakseen KalPan ja Kärpät. Sen jälkeen ovat vielä edessä vierasottelut Kuortaneella ja Tampereella (Ilves) ja Espoossa (Blues). Runkosarja huipentuu 31. tammikuuta kotiotteluun sarjakärki JYPiä vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot