Uutiset

HPK:n naisten EM-turnaus vauhtiin makealla voitolla

Syviä huokauksia ja iloisia ilmeitä. Niitä riitti Rinkelinmäen Metritiski-areenan käytävillä perjantaina.

Hämeenlinnan Pallokerho aloitti hermoillen naisten seurajoukkueiden EM-lopputurnauksen avausottelunsa saksalaista ESC Planeggia vastaan, mutta paransi loppua kohden ja juhli lopulta makeaa voittoa.

-Olimme aika jäässä kaksi ensimmäistä erää, mutta uskoimme koko ajan tekemiseemme ja se tuotti lopulta tulosta. Tiukaksi se meni, mutta tällaisen voiton jälkeen on oikeastaan vielä hienompi lähteä turnauksessa eteenpäin, myhäili HPK:n kakkosketjun laitahyökkääjä Susanna Tapani.

Tapani teki Kerhon 3-2-voittomaalin reilun 54 minuutin pelin jälkeen. Tasavajaalla puolustajan tontilla urakoinut maajoukkuepelaaja laukoi tärkeän osumansa Riikka Norosen ja Ella Pietikäisen syötöistä.

-Riksa (Noronen) syötti viivaan ja minä vedin veti maalille päin. Ellalla oli jo hyvä paikka, mutta siitä tilanteesta emme vielä saaneet maalia, Tapani muisteli.

Planegg aloitti ottelun vahvasti. Joukkue luisteli lujaa ja johti avauserän jälkeen kuin varkain 2-0. Maalinteossa saksalaisista onnistuivat Sophie Krazer ja Lisa Schuster.

Hovi ja Lankosaari nostattivat tunnelmaa

HPK:n avausmaalin iski toisen erän lopulla Venla Hovi (syöttäjät Annina Rajahuhta ja Eveliina Similä). 2-2-tasoitus oli puolestaan Sanna Lankosaaren tekosia. Ylivoimaosuman syötti Jutta Stoltenberg. Kerho tuuletti tärkeää maaliaan ajassa 48.50.

Kerholle tuotti tuskaa Planeggin tarkka puolustuspeli. Pelin kova tempokin sotki hämeenlinnalaisten kuvioita.

-Vastustaja sumputti keskialueen aika tarkasti. Ja olihan tämä ottelu tavanomaista SM-sarjapeliä huomattavasti kovavauhtisempi koitos, Tapani kuvaili.

Planegg kiusasi Kerhoa jo joulukuussa

Saksan mestari ESC Planegg näytti vaarallisuutensa jo joulukuun alussa Hämeenlinnassa pelatussa EM-sarjan toisen kierroksen turnauksessa. Tuolloin Kerhon voitto kirjattiin maalein 6-3.

-Edellisessä pelissä meno oli tasaista ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta nyt pysyimme hyvin mukana koko ensimmäisen erän. Loimme alussa hyvin painetta vastustajan maalille, mutta nopea pelimme ei pysynyt kasassa loppuun saakka, harmitteli Planeggin kapteeni Monika Pink.

HPK:n maalivahti Maija Hassinen torjui 21 kertaa. Planeggin maalilla pelanneelle Lena Schusterille kirjattiin 32 torjuntaa. Kokeneella Hassisella riitti töitä tasaisesti läpi ottelun.

-Maija nappasi muutaman todella tärkeän torjunnan. Kenttäpelaajista hyökkääjä Sanna Lankosaari toi meidät jälleen kerran peliin ja puolustajien ykkönen oli Katja Nurmesniemi, kehui HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari.

Nukarin mielestä Planegg oli vaarallinen vastustaja.

-Joukkue sitoi hyvin mailat ja puolustikin erittäin vahvasti. Maalipaikkojakin meillä oli SM-sarjan matseihin verrattuna paljon vähemmän.

Nukari uskoo Kerhon parantavan peliään EM-turnauksen toisessa ottelussaan sveitsiläistä ZSC Lionsia vastaan.

-Meidän pitää vain saada hyökkäyspeliämme vielä parempaan kuntoon. Pitkillä hyökkäyksillä olemme nimittäin vahvoilla, Nukari uskoo. (HäSa)

Mainos