Uutiset

HPK:n naisten testissä jenkkipuolustaja

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten joukkueeseen on tyrkyllä kansainvälistä väriä. Yhdysvaltalainen Tina Siraulo pelaa koeajalla ensi tiistaihin asti, minkä jälkeen tehdään päätös mahdollisesta jatkosopimuksesta.

-Hän pääsee viikonlopun turnauksessa näyttämään taitojaan, seuran manageri Jorma Hassinen sanoo.

Siraulo, 28, on innoissaan saamastaan mahdollisuudesta. Hän sai tiedon pelipaikasta leirillä Buffalossa, missä hän tutustui Kerho-pelaaja Viivi Vaattovaaraan.

-Viime vuodet olen pelannut Yhdysvalloissa michiganilaisessa joukkueessa, mutta taso ei ollut kovin korkea. Olisi mahtavaa päästä pelaamaan kunnollista kilpatason kiekkoa, Siraulo intoilee.

Siraulo on pelannut Euroopassa kerran aiemmin urallaan. Valmistuttuaan yliopistosta Yhdysvalloissa hän siirtyi kiekkoilemaan Sveitsiin, mutta palasi yhden kauden jälkeen kotimaahansa.

-En tiedä Suomesta paljon mitään etukäteen. Puheet tänne tulosta alkoivat kolme viikkoa sitten, lennot varasin viikkoa myöhemmin.

Puolustajana pelaava Siraulo on alle 160 senttiä pitkä, mutta lihaksikkaan olemuksensa perusteella vahva vääntäjä.

-Puolustaminen on vahvuuteni, mutta tykkään myös liikkua vilkkaasti kiekon kanssa. Maalinteossakin saatan olla mukana, hän väläyttää.

Siraulo ja muut HPK:n naiset pelaavat kotiyleisön edessä turnauksen tänä lauantaina ja sunnuntaina. Turnauksen muut joukkueet ovat Jääkiekkoliiton juniorisikermä Oriflame sekä ruotsalaiset Leksand ja Linköping. Otteluita pelataan sekä Metritiski-Areenalla että Ritari-Areenalla.

Otteluohjelma, lauantai: HPK-Oriflame klo 12, Leksand-Linköping klo 14.15, Linköping-Oriflame klo 17.30, HPK-Leksand klo 18. Sunnuntai: Leksand-Oriflame 9.30, HPK-Linköping 10.30, pronssiottelu klo 14, finaali 14.30. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic