Uutiset

HPK:n naisten vahva meno jatkui Oulussa

HPK:n pirteät esitykset jääkiekon naisten SM-sarjassa saivat jatkoa itsenäisyyspäivänä Oulussa. Kolmannen perättäisen voittonsa napannut Kerho kukisti sarjakolmosen Kärpät maalein 2–1 (0–1, 1–0, 1–0). Voitollaan hämeenlinnalaiset kirivät sarjataulukossa neljänneksi.

HPK:n ässä oli mainion ottelun pelannut maalivahti Kiira Laine, joka venyi peräti 47 torjuntaan. Kaukalon toisessa päässä pelannut JYPin veskari Susanna Airaksinen selvisi 23 torjunnalla.

Myös HPK:n ykkösketju Emmi Leinonen (1+0)–Riikka Noronen (0+1)–Susanna Niemelä (1+1) oli liekeissä Oulussa. Niemelä iski voittomaalin ylivoimalla ajassa 48.45 Riikka Norosen syötöstä. Niemelä pääsi tuulettamaan maaliaan harhauttamalla ennen niittiään maalivahti Airaksisen.

– Se oli todella hieno maali. Airaksinen tulee usein vastaan, mutta onneksi Suski muisti tämän ja malttoi odottaa vapaata tilannetta. Koko joukkue pelasi tänään hyvin, vaikka tehot lepäsivätkin ykkösen harteilla. Joukkueen fiilikset ovat nyt lähes tapissa, sillä ottelu oli vauhdikas ja hyvätasoinen kiekkomittelö, kuvaili HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Kärpät hallitsi hienokseltaan peliä, mutta vaaralliset maalipaikat olivat oululaisilla vähissä.

HPK jatkaa pelejään jo lauantaina Jyväskylässä kohtaamalla sarjakakkosen JYPin, joka kukisti itsenäisyyspäivänä Kuortaneen Oriflame Teamin maalien 4–0. Tuolloin mukana ovat myös perjantain ottelusta puuttuneet puolustaja Ella Pietikäinen ja hyökkääjä Anniina Kaitala.

– Lauantain ottelu on taas pykälän kovempi koitos. Ellalla oli perjantaina valmistumisjuhlat ja Anniina oli vielä toipilaana, mutta molemmat ovat taas täydessä iskussa JYP-ottelussa, Julkunen sanoi. (HäSa)

Asiasanat