Uutiset

HPK:n nuoret voittoputkessa

HPK:n A-nuoret jatkoivat hurjaa kotivoittojensa sarjaa kaatamalla keskiviikkoiltana HIFK:n. Voitto oli hyvään vireeseen päässeelle Kerholle jo kolmas putkeen kotikentällä.

Kaksi erää Rinkelinmäellä tahkottiin puolitylsää kiekkoa. Parhaat maalipaikat siunaantuivat ensimmäisessä erässä HPK:n Teemu Kaislehdolle ja toisessa HIFK:n Miro-Pekka Saarelaiselle. Kummatkin sutivat kuitenkin takatolpalta hudin kiekosta, kun edessä ammotti tyhjä maali.

Kuvaavaa avauserille oli, että HIFK sotki toisen erän alussa ensin oman ylivoimansa neljällä peräkkäisellä pitkällä kiekolla ja heti perään Kerhon miesylivoiman vastaavalla määrällä purkukiekkoja.

Ilta oli maalivahtien. Patrik Virtanen (23 torjuntaa) vieraiden ja Joonas Toivonen (26 torjuntaa) kotijoukkueen maalilla pitivät huolen siitä, että punalamppu vilkkui harvakseltaan.

– Joonas on ollut pitkään hyvä ja pelasi jälleen vahvan ottelun, ruoti Kerhon päävalmentaja Olli Salo luottotorjujaansa unohtamatta mainita joukkuepuolustuksen merkitystä illan voitossa.

Gorilla pois niskasta

Ismo Nikkinen nousi kuitenkin lopulta huikealla yksilösuorituksellaan illan ykköstähdeksi. Vahvan ottelun pelannut laituri ei onnistunut ensin maalin edestä ohjureillaan ylivoimalla. Lopulta Nikkinen hassutti HIFK:n puolustuksen perinteiselle kebab-kioskille ja tuuletti rajusti ottelun ainoaksi jäänyttä osumaa. Syöttöpisteet maalista merkattiin Santeri Vuotille ja Sameli Ventelälle.

– Minulla on ollut vähän gorillaa niskassa. Ennen tuota maalia taisin olla toista kuukautta ilman onnistumista. Kyllä se helpotti, huokaisi Nikkilä ottelun tauottua.

– Tänään meillä ei ollut ehkä paras peli koko joukkueelta, mutta Toivonen pelasi maalilla hyvin. Puolustimme kuitenkin hyvin, ja Toivonen otti pari tärkeää gamesaveria.

Nikkisen mielestä HIFK väsähti loppua kohden.

– HIFK:lla alkoi hieman jalka painaa. Me pääsimme kääntämään hyvän hyökkäyksen. Vuoti tuli hyvällä jalalla ja pakit tiputtivat paljon. Vuotin huutaessa äänen käheäksi jättöä pakki jäi seisomaan. Päätin kokeilla vielä kerran, jos se kuitenkin menisi. Minulta varmaan karkasi hieman kiekko sen verran, että pääsin ampumaan siitä osuman, naureskeli iloinen Nikkinen.

Hanskat tippuivat

Rinkelinmäen yleisö sai ihailla tai kauhistella myös nykynuorille epätyypillistä tappelua, kun Kerhon Juuso Hämäläinen otti mittaa HIFK:n Janne Juutisesta. Tuloksena kahinasta oli pistevoitto Juutiselle, pojille ennenaikainen suihkureissu ja yleisölle tuulahdus ikimuistoisilta 1980- ja 90-luvuilta, jolloin A-nuorten peleissä tappelut olivat suolana melkein jokaisessa kamppailussa.

HPK päättää neljän peräkkäisen kotipeliensä sarjan tulevana sunnuntaina Vaasan Sportia vastaan.

– Sport on kovaa työtä tekevä joukkue. Meidän pitää saada itsellämme työnteko maksimiin. Sitä kautta löydämme varmasti paremman kiekollisen pelaamisen, pohti Salo jo tulevaa ottelua. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic