Uutiset

HPK:n nuorilla taas lentokeli

A-nuorten SM-sarjan keulapaikalla porskuttava HPK pelasi vaihteeksi komean ottelun lauantaina Ritariareenassa.

Kerho kukisti hyvävireisen Oulun Kärpät maalein 4–2 (1–1, 2–1, 1–0) selvittyään oululaisten vahvasta pelin alusta.

– Kärpät tuli tosi peliin tosi kovaa. Tiesimme, ettei se voi noin jaksaa koko ottelua, mietti HPK:n A-nuorten huikeaan vauhtiin luotsannut Olli Salo.

Kerho teki ottelun ensimmäisen maalin. Se oli Ville Huhdan käsialaa. Markus Korkiakoski toi oululaiset tasoihin ensimmäisessä erässä.

Toinen erä oli hämeenlinnalaisittain mainio. HPK puolusti hyvin, lähti hyökkäyksiin niin kuin pitää ja teki myös kaksi maalia.

Kärpät tosin meni 1–2-johtoon Aleksi Mäkelän osumalla ennen kuin Kerho löysi parhaan vireensä. Mikko Lahtelan ja Petteri Nikkilän maaleilla Kerho meni kuitenkin johtoon, eikä sitä enää menettänyt. Kolmannessa erässä HPK ei lähtenyt suotta varmistelemaan. Se pelasi kypsästi johtoasemassa. Ismo Nikkinen sinetöi ylivoimalla loppunumerot.

Kaislehto pakkina

Hyökkääjänä normaalisti pelaava Teemu Kaislehto pelasi lauantaina puolustajan tontilla. Voi olla, että Kaislehto saa jatkaa samassa roolissa, jos Kerhon pakkipula ei hellitä. Sen verran hyvin hän hommansa hoiti lauantaina.

– Kaislehto pelasi pirun hyvin. Joskus tosin näkyi käännöksissä, ettei hänelle ole kertynyt liikaa toistoja pakin paikalla, Salo kehui.

Salo korosti, että lauantainen oli nimenomaan koko joukkueen voitto. Kaikki onnistuivat. Näyttäviäkin suorituksia nähtiin. Esimerkiksi Nikkilän voittomaali oli komea veto. Yhtä hieno oli Henri Allenin vapauttava syöttö Nikkilälle.

– Pelattiin taas joukkueena. Pienetkin asiat tehtiin hyvin. Olen todella tyytyväinen joukkueeseen. Joka jätkä oli nyt töissä.

HPK:n maalia vartioinut Juuse Saros pelaa tasaisen erinomaista kautta. Saros oli lauantainakin huippuvedossa.

Vakava loukkaantuminen

Kärpille peli oli kaikin puolin ikävä. Kaksi nuorta kärppää jätti kentän loukkaantumisen takia ja pisteet jäivät Hämeenlinnaan.

Oululaisten keskushyökkääjä Sami Suorsa loukkaantui kolmannessa erässä vakavasti. Hän sai silmävamman vaarattoman näköisessä tilanteessa. Suorsa kiidätettiin ambulanssilla Ritariareenasta suoraan Tampereelle sairaalaan. (HäSa

 

Päivän lehti

30.3.2020