Uutiset

HPK:n nuorten johto mureni harmittavasti

HPK:n ja TPS:n ensimmäinen niinsanotun villi kortti -kierroksen ottelu näytti jo päättyvän Kerhon voittoon, mutta vieraat onnistuivat tasoittamaan pelin 1-1:een ylivoimalla ajassa 59.57. Maskin takaa tullut kiekko lipsahti muuten mainiosti torjuneen Ukko-Pekka Luukkosen patjan alta maaliin.

– Karu loppu, ei mahda mitään, Harmittaa Ukko-Pekan puolesta. Mutta torstaina meidän pitää joka tapauksessa voittaa Turussa, joten mitään ei olla vielä hävitty, HPK:n valmentaja Matti Tiilikainen puntaroi.

Tiilikainen kertoi olevansa tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi kaksi ensimmäistä erää. Varsinkin avauserä olikin Kerholta lähes kokoaikaista hallintaa, mutta kunnon maalipaikoille pelaajat eivät päässeet TPS:n tiiviin puolustuksen takia.

Kotijoukkueessa pelasi peräti 11 sellaista pelaajaa, jotka ovat jossain vaiheessa olleet liigajoukkueen kokoonpanossa. Eri kenttiä peluutettiin kuitenkin melko tasaisesti. HPK:n ainoan maalin värkkäsivät liigapelaajat Julius Valtonen ja Waltteri Hopponen. Hieman sekavan hyökkäyksen päätteeksi Valtonen tykitti kiekon verkkoon päästessään lähelle TPS:n maalivahtia Karolus Kaarlehtoa.

Luukkonen pääsi Kerhon maalilla hieman helpommin 19 torjunnallaan kuin vastustajan Kaarlehto, joka torjui 28 kertaa.

Peli oli kaiken kaikkiaan vauhdikas ja myös fyysinen, eivätkä tunteetkaan pysyneet ihan viileinä, mutta mitään ylilyöntejä ei nähty.

Ensimmäinen erä sujui jäähyittä, mutta toisessa erässä niitä alkoi tulla molemmille. Liekö pienestä hermostuneisuudesta kertonut se, että kumpikin sai kaksiminuuttisia sen takia, että kentällä oli kuusi pelaajaa. HPK:lle toinen tästä syystä otettu jäähy maksoi voiton.

Juuri ennen tasoitusta Kerholla oli ylivoima, jota Hopponen, Valtonen ja Harri Kainulainen pyörittivät hyökkääjinä mallikkaasti, mutta maali jäi syntymättä.

– Kyllä meillä saumat oli voittaa peli, mutta matka jatkuu. Meidän pitää terävöittää vielä ylivoimaa. Tiesimme, että tästä tulee tasainen sarja, ja näytti vähän siltä, että toisessa erässä rupesi jo tunteetkin kuumenemaan. Ehkä siihen vaikuttaa myös yhteinen finaalihistoria, kun pelasimme TPS:n kanssa mestaruudesta viime vuonna, Tiilikainen mietti.

Pudotuspelien ensimmäinen vaihe jatkuu torstaina Turussa. Jos silloinkin ottelu päättyy tasan, pelataan kokonainen jatkoerä siitä huolimatta, vaikka toinen tekisi maalin. Jos maalia ei neljännessä erässä synny, voitto ja jatkoonpääsy kisataan voittolaukauksilla. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

13.8.2020