fbpx
Uutiset

HPK:n nuorten putki poikki

Oulun Kärpät päätti HPK:n neljään voittoon venyneen voittoputken jääkiekon A-nuorten liigassa sunnuntaina Rinkelinmäellä. Kerho kärsi niukan 1–3 (0–0, 0–0, 1–3) -tappion oululaisille tasaisessa ja vauhdikkaassa ottelussa.

HPK:lla oli vielä hyvä sauma tasoitukseen varsinaisen peliajan loppupuolella, kun se pääsi myllyttämään ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi ja kiri pysähtyi 15 sekuntia ennen loppua Sebastian Ahon tekemään Kärppien kolmanteen maaliin.

– Siinäkin siirreltiin ja siirreltiin kiekkoa. Olisi pitänyt olla tylympi niin kuin koko ottelussa. Liian nättiä yritettiin pelata, tuumi HPK:n A-nuorten joukkueen päävalmentaja Olli Salo.

Kasi ensimmäistä erää joukkueet antoivat mennä päästä päähän ja vauhdikkaasti. Kolmannen erän alussa sunnuntai sitten synkkeni Kerholle. Markus Nutivaara vei oululaiset johtoon ja vain 15 sekuntia myöhemmin Radek Koblizek vei oululaiset rankkarimaalillaan 2–0-johtoon.

– Tempo oli kova ja ottelu tarkka ja tiukka. Ei saisi kuitenkaan tulla sellaisia huolimattomuusvirheitä, joita meille kolmannen erän alussa tuli, Salo sanoi ja tarkoitti etenkin rankkariin johtanutta tilannetta

HPK tuli kolmannen erän puolivälissä maalin päähän Santeri Vuotin osumalla, johon Teemu Karjalainen ja Patrik Virta saivat syöttöpinnan. Tasoitus jäi kuitenkin haaveeksi ja Kärpät jätti HPK:n yhä taakseen myös sarjataulukossa.

Kovassa ruuhkassa

HPK:n A-nuorten joukkue on ollut äärettömän kovassa otteluruuhkassa. Sunnuntain Kärpät-ottelu oli Kerholle jo kuudes kymmenen päivän sisään. Tahti jatkuu tiukkana, sillä HPK jatkaa liigaa kahdella vierasottelulla: keskiviikkona Tampereella Ilvestä vastaan ja perjantaina Turussa TPS:n vieraana. Ensi perjantaina HPK jättää taakseen kahden viikon ja kahdeksan ottelun setin. Sen jälkeen on edessä maaottelutauko, mikä varmasti tulee tarpeeseen.

– Ihan älytön tahti. Viime viikonloppuna olimme Raumalla turnauksessa ja pelasimme siellä kolme ottelua. Ja heti seuraavalla viikolla on taas kolme ottelua. Kyllä tämä kaikki alkoi jo näkyä kolmannessa erässä. Meillä on ollut kova setti ja se jatkuu. Ei tässä kuitenkaan mitään. Nyt levätään pari päivää ja ollaan keskiviikkona Tampereella taas pirteänä, Salo mietti.

Kerhon otteluruuhkassa porskuttamista ei ole helpottanut yhtään sekään, että joukkueella on myös loukkaantumishuolia. Pelaajia ei Salo ole päässyt juuri kierrättämään. (Häsa)

 

Asiasanat

Menot