Uutiset

HPK:n ottelusavotta jatkuu keskiviikkona OrPoa vastaan

HPK jatkaa härkäviikkojaan lentopallon naisten Mestaruusliigassa kohtaamalla keskiviikkona kotisalissaan Hämeenkaaressa Oriveden Ponnistuksen. Vanhojen kiistakumppaneiden välinen ottelu alkaa keskiviikkon kello 18.30.

Kerho on aloittanut kauden mukavasti. Joukkue seilaa tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa ja on sarjan kärjessä. Ainoan tappionsa HPK kärsi kauden avausottelussa Pieksämäellä, mutta sieltäkin Kerho sai yhden pisteen mukaansa.

OrPo avasi kauden neljällä voitolla, mutta kaksi edellistä otteluaan joukkue hävisi. Ensin LiigaEura oli tv-ottelussa OrPoa parempi erin 3-1, ja lauantaina Pihtiputaan Pislaploki haki Orivedeltä pisteet erin 3-0.

HPK:hon täksi kaudeksi Stuttgartista Saksan Bundesliigasta palannut Laura Pihlajamäki odottaa keskiviikon ottelusta samanlaista kuin kaksikon kohtaamiset yleensä ovat.

– Odotan Hämeenkaareen taistelevaa, äänekästä ja voimakastahtoista OrPoa. Keskinäiset harjoitusottelumme olivat tiukkoja, joten odotan keskiviikosta samanlaista peliä, jossa jokainen piste on kovan työn takana. Yleisö saa varmasti ihastella pitkiä palloralleja, Pihlajamäki arvioi.

Pihlajamäki voitti viime kaudella Saksan cupin ja oli Bundesliigan torjuntatilaston ykkönen. Omaan alkukauteensa keskitorjuja on ollut ihan tyytyväinen.

– Kausi on lähtenyt käyntiin ihan ok. Omassa tekemisessä on paljon parannettavaa, mutta näin alkukaudeksi esimerkiksi yhteistyö passareiden kanssa on lähtenyt kivasti toimimaan. Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa, Lapa sanoo.

Viime vuoden naislentopalloilijaksi valittu hämeenlinnalainen palasi mielellään Kerhoon.

– On ihana pelata tuttujen ihmisten edessä ja tässä joukkueessa. Joukkuehenkemme on todella hyvä ja se on tärkeä asia pitkää kautta ajatellen. Liigasta on tullut vuoden aikana mielenkiintoisempi. Kahden virolaisjoukkueen mukana olo ja kolmen ulkomaalaisen sääntö tuovat sarjaan mukavasti uutta, Pihlajamäki vertaa aikaisempaan liigakokemukseensa.

Keskiviikon vastustajan OrPon peli pyörii vahvasti kokeneen passarin Jenni Petäjäjärven ympärillä. Jo pitkään OrPon puolesta taistellut Petäjäjärvi on löytänyt alkukauden aikana tehokkaasti passeillaan Anni Mäkisen, joka on Kerhon Marina Skenderin jälkeen pistepörssin kakkosena. Joukkueen tämän vuoden ulkomaalaiset ovat brasilalaiset Erika Mattos (yleispelaaja) ja Marcia Fusieger sekä montenegrolainen Ivana Glomazic (yleispelaaja/hakkuri). Joukkuetta valmentaa ensimmäistä kauttaan Tuomas Alatalo. (HäSa)