Uutiset

HPK:n päädyssä avointen ovien tiistai-ilta

Jääkiekko HPK–JYP 1–2 ja.

Hämeenlinna

Hämeenlinnan Pallokerho päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut tiistai-iltana tyytyväinen mies, kun HPK hävisi syyskauden viimeisen ottelunsa jyväskyläläistä JYPiä vastaan. Pisteen Kerho kotiottelustaan sai, sillä JYP otti 2–1 (0–0, 0–1, 1–0) -voiton jatkoajalla Ossi Louhivaaran osumalla.

– JYP sai ansaitun voiton. Tämä oli meiltä pitkään aikaan yksi huonoimmista peleistä puolustussuuntaan. Annoimme sellaisen kasan huippupaikkoja JYPille – 2–1- ja 3–2-hyökkäyksiä ja maalin edestä – ettei peliin voi olla missään nimessä tyytyväinen. Peli oli meiltä tuollaista happy family -lätkää. Hyökkäämisestä olimme kiinnostuneita, mutta puolustamisessa olimme aika paljon Jyppiä jäljessä, Pennanen paalutti.

Päävalmentajaa ärsytti, että joukkue pelasi puolustussuuntaan huonosti toisen kerran peräkkäin. Edellisessä ottelussahan Kerho otti jatkoaikavoiton Raumalla Lukosta uskomattomien vaiheiden jälkeen numeroin 8–7.

– Jatkoajalle selviämisestä saamme kiittää maalivahtiamme. Minulla oli naiivi usko, että Lukko-pelin jälkeen olisimme oppineet jotain. Näköjään se menee niin, että oppiakseen pitää hävitä. Oli se hyvä, ettemme tuolla pomputtelulla voittaneet peliä, Pennanen sanoi.

Kerhon paras pelaaja oli todellakin joukkueen maalissa kuudennen pelinsä pelannut Antti Karjalainen.

– Ottelu oli tosi tiukka maalin peli. Harmittava juttu, että hävisimme jatkoajalla. Tappio on tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä, maalivahti mietti.

Kesken kauden Lukosta Kerhoon vaihtanut Karjalainen torjui JYP:iä vastaan 31 kertaa ja joukkoon mahtui muutama huippupelastus. Toisessa erässä maalivahti nollasi vieraiden yrityksen mailallaan, kun maali näytti jo aivan varmalta.

– Yleensähän tuollaiset hienot torjunnat tulevat silloin, kun on periaatteessa tehnyt jotain väärin – on myöhässä tai jotain muuta. Silloin pitää vain toivoa parasta ja nyt kiekko sattui osumaan mailaan. Jos peli menee niin kuin on itse käsikirjoittanut, näyttävät torjunnatkin vähän helpommilta. On tuollaisiakin toki välillä kiva kiinni ottaa, Karjalainen kertoi.

HPK pääsi tiistain jälkeen – hyvin pienelle – tauolle ennen kuin jääkiekkoliiga jatkuu tapaninpäivän kierroksella. Kerho kohtaa ensi maanantaina kello 17 kotiottelussaan JYP:n.

– Huomenna vielä harjoittelemme ja sen jälkeen meillä on huilia peliin asti. Peli tulee tietysti heti muutaman päivän jäätauon jälkeen, mutta se on kaikille sama, maalivahti muistutti.

Karjalaiselle pienikin tauko kelpaa.

– Jouluhan tulee aina hyvään paikkaan ja on joka kerta kiva asia. On mukava mennä tapaamaan perhettä ja käymään kotonakin, Sotkamosta kotoisin oleva kerholainen sanoi.

Teemu Turunen teki HPK:n ainoan maalin ja vei osumallaan kotijoukkueen johtoon. JYPin kummatkin maalit teki Ossi Louhivaara.

– Meillä on ollut hankalaa ja tappiota alla. Nyt pystyimme tulemaan vieraskaukalossa takaa ohi. Olemme aiemmin sössineet kolmannessa erässä aika monta peliä, mutta tänään saimme itse tasoitettua ja pelattua kypsän kolmannen erän, Louhivaara iloitsi.

Asiasanat

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic