fbpx
Uutiset

HPK:n päävalmentaja Rautio siirrettiin sivuun

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkueen päävalmentajaa Kai Rautiota ei näkynyt vaihtoaitiossa perjantain ottelussa. Kerhon peliä johti toinen valmentaja Pasi Arvonen. Rautio ei ollut mukana joukkueen aamuharjoituksiakaan. Hän oli poissa sairauden takia myös jo torstain harjoituksista.

HPK:n johto tiedotti aiemmin perjantaina siirtäneensä Raution sivuun toistaiseksi. Rautiolla ja joukkueella on ollut erimielisyyksiä jo jonkin aikaa. Asia tuli julkisuuteen tiistain Porin ottelussa Ässiä vastaan, kun Ville Viitaluoma luopui itse kapteenin roolista ja Kerhon kipparin C-tunnusta kantoi Antti Aarnio. Joukkueen yhteisellä päätöksellä Viitaluoma palasi kuitenkin kapteeniksi perjantain otteluun.

– Rauhoitamme nyt tilanteen ja viimeistään ensi viikolla tiedämme asiasta enemmän. Pidimme palaverin ja päätimme, että päävalmentajamme on sivussa illan ottelusta. Päätöksellä pyrimme mahdollistamaan sataprosenttisen keskittymisen ja suorituksen illan ottelussa, Korpela sanoi.

Korpela vahvisti joukkueen sisällä kyteneen jo jonkin aikaa.

– Kapteenin vaihtaminen Porin otteluun kuitenkin vasta ilmeisesti laukaisi tilanteen, Korpela arvelee.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan Rautio ja Viitaluoma ovat käyneet kovasanaista keskustelua muun muassa joukkueen valmistautumisesta otteluihin, pelitavasta ja miehistölle pelien jälkeen annettavasta palautteesta. Kyse on jo niin suurista erimielisyyksistä, että HPK:lla saattaa olla edessä uuden päävalmentajan hankkiminen.

Korpela kuitenkin korostaa, ettei kyse ole vain Raution ja Viitaluoman välisistä kahdenkeskisistä näkemyseroista tai riidasta.

– Vili (Viitaluoma) on toiminut vain niin kuin kapteenin kuuluukin, eli ollut linkkinä valmentajan ja joukkueen välillä. Tämä on aiheuttanut hieman turhaa turbulenssia asian ympärillä, Korpela uskoo.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut Rautiota perjantaina kommentoimaan hyllytystään. (HäSa)

Asiasanat

Menot