fbpx
Uutiset

HPK:n peli alkaa löytää uomiinsa

JYP-HPK 1-3

HPK taistelee vielä SM-liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella torstaina tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja suorasta paikasta puolivälieriin. Kerho tarrasi oljenkorteensa tiistaina Jyväskylässä kaatamalla JYPin vakuuttavan esityksen päätteeksi numeroin 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

Ritaripaitojen voitonhuudoista Hippoksen jäähallin käytävällä ei jäänyt epäselväksi, miltä tilanne tuntui. Ja mikä parasta, pisteet tulivat mainiolla esityksellä.

-Se näytti todella hyvältä. Pelattiin tiivis, hyvä paketti ja pidettiin JYP poissa parhailta paikoilta. Tämä oli tosi nannaa, ritaripaitojen sankareihin kuulunut maalivahti Teemu Lassila tuumi.

Myös päävalmentaja Harri Rindellin kasvoista huokui helpotus.

-Pystyimme pelaamaan 60 minuuttia sellaista peliä kuin on yritetty nostaa tässä esille. Tämä oli ylivoimaisesti paras peli meiltä moneen kuukauteen, Rindell hehkutti.

Pelissä oikea suunta

Puolustaja Jukka Laamanen muistutti, että kevään tullessa pitää vain tehdä kaikkensa voiton eteen.

-Tärkeintä on, että peli on mennyt eteenpäin noinkin paljon kuin se on mennyt parin fiaskoviikon jälkeen, Laamanen iloitsi.

Konkaripakki Laamanen on muiden tapaan petrannut otteitaan viime aikoina.

Jyväskylässäkin hän kuului Kerhon parhaisiin. Hän laukoi tärkeän avausmaalin jäänuoliaisella ensimmäisessä erässä, ja sai syöttöpisteen Janne Kolehmaisen iskemään HPK:n kolmanteen osumaan.

-Se oli vähän sellaista playoff-kiekkoa. Puolustettiin hyvin ja tehtiin paikoista maalit, Laamanen kuvaili.

Kerhon kolmas maalintekijä Jyväskylässä Laamasen ja Kolehmaisen lisäksi oli Niko Nieminen.

Tällä hetkellä HPK on SM-liigassa seitsemäntenä. Se tietäisi pudotuspelien alkamista jo tulevana viikonloppuna runkosarjan kymmenettä vastaan.

Suora puolivälieräpaikka vaatii HPK:lta torstaina voittoa Ässistä ja Jokerien tappiota juuri JYPiä vastaan.

HPK ei ole seurahistoriassaan koskaan pelannut “villi kortti” -kierroksella. Kansan suussa säälipleijareina tunnettua pudotuspelien ensimmäistä kierrosta on pelattu keväästä 2004, mutta toistaiseksi Kerho ei ole koskaan ollut niissä mukana.

Tämänkään kauden ritaripaidat eivät halua historiaa muuttaa. Kokenut Jukka Laamanen tietää, miksi kuutossijasta kannattaa tapella viimeiseen asti.

-Siitä on etua. Silloin pystyy huilaamaan ja treenaamaan viikon, Laamanen selvitti.

Hän kuitenkin muistutti, että kevään peleissä ylimääräiset häiriötekijät täytyy sulkea pois ja tehdä vain se, mihin itse voi vaikuttaa.

Ritaripaidat voivat vaikuttaa vain omiin otteisiinsa kaukalossa, ja niissä suunta on nyt oikea: ylöspäin.

Hyvä saldo JYPiä vastaan

JYP on hallinnut SM-liigan tämän kauden runkosarjaa vakuuttavasti.

Keskisuomalaisryhmä varmisti kolmannen peräkkäisen Harry Lindbladin muistopalkinnon kaappiinsa jo viime viikolla.

Voitosta voittoon kulkeneen hurrikaaniryhmän kaskessa on kuitenkin ollut vahvana kantona Kerho. Hämeenlinnalaiset veivät joukkueiden kuudesta runkosarjan kohtaamisesta nimiinsä peräti neljä.

Se on komea saldo, kun kaikkiaan JYP on hävinnyt tällä kaudella vain 12 kertaa. Joka kolmannen häviön on siis aiheuttanut Kerho. (HäSa)

Menot