fbpx
Uutiset

HPK:n peli näytti puhdasta NOLLAA

HPK:n peli oli umpisolmussa keskiviikkoisessa jääkiekkoliigan ottelussa Espoon Bluesia vastaan. Karmein oli tässäkin kotipelissä isäntien ensimmäinen erä. Tällä kertaa peli ei kovin paljon parantunut loppuakaan kohden. Kerho jäi ensimmäisen kerran tällä kaudella nollille ja tulos kertoo olennaisen oranssipaitojen hyökkäyspelistä.’

– Blues puolusti meitä keskialueen pois. Muutenkin se puolusti paremmin kuin me. Hyökkäyspelimme meni kulmissa pörräämiseksi. Ei ollut äijämäisyyttä ajaa maalille, mietti HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

HPK:sta on vaikea löytää suuria onnistujia. Pieleen meni vähän joka osastolla. Maalivahti Jere Myllyniemikin saa ottaa kontolleen Bluesin kummatkin avauserän maalit. Roope Talajan veto meni sisään etunurkasta, Samson Mahbod teki vieraiden toisen maalin takaa.

Kaukalossa oli monta miestä, jotka ovat aloittaneet jääkiekkoilun HPK:ssa. Heistä paras oli 21-vuotias puolusta Juuso Vainio. Hämeenlinnalaisittain harmi on, että Vainio pelaa tätä nykyä Bluesissa.

Vainio teki myös illan komeimman maalin ja se sammutti lopullisesti HPK:n haaveet. Hän purjehti omalta alueelta läpi kentän, sujahti vanhojen junioriaikojenkin pelikavereidensa Teemu Kaislehdon ja Petteri Nikkilän välistä ja huipensi soolonsa nättiin maaliin.

– Minulla oli siinä hyvä liuku. Näin, ettei keskialueella ole ketään edessä ja annoin mennä. Mietin, etten siinä mitään häviä, jos yritän, Vainio hymyili pukukoppikäytävällä.

– Tämä oli hyvä peli meiltä ja myös minulta. kauan olin jo odottanutkin, että pääsen tänne pelaamaan, hän jatkoi.

Bluesin talousvaikeuksista on paljon puhuttu. Vainio kuitenkin vakuutti, että Bluesissa kaikki on hoidettu hyvin.

– Mikään negatiivinen ei todellakaan ole näkynyt joukkueessa. Olemme keskittyneet pelaamiseen. Tiistain JYP-ottelu ja tämä peli olivat meiltä hemmetin hyviä. Tasaisuutta kuitenkin pitää saada vielä lisää.

HPK:n taivaalla on synkkiä pilviä loukkaantumistenkin takia. Joonas Lehtivuori, Matias Haaranen ja Riku Hahl olivat sairauslistalla. Keskiviikkona lasarettiosastolle siirtyivät myös Bluesin Jari Sailion taklaama Santeri Saari ja Tampereella A-nuorten pelissä loukkaantunut Eetu Tuulola.

Kokenut Martti Järventie tuli paikkaamaan Kerhon puolustajapulaa. Hän pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja sai paljon vastuuta. Järventie pelasi sekä ylivoimaa että alivoimaa. Peliaikaa tuli heti kättelyssä 21.46, eniten HPK:ssa.

Laakereillaan ei 39-vuotias Järventie ole levännyt, vaikka edellisestä pelistä olikin kulunut aikaa puolisen vuotta.

– Olen treenannut kovempaa kuin koskaan. Kesän harjoittelin yksin ja kaksi kuukautta olen päässyt LeKin Mestis-joukkueen jäille. Siitä iso kiitos LeKille, Järventie ssanoi.

Kovin aurinkoista hymyä ei Järventieltä irronnut, vaikka pelaaminen takuulla maistui.

– Päällimmäisenä on mielessä häviö, eikä se tunnu koskaan hyvältä. Puolen vuoden tauko näkyi etenkin ensimmäisen erän pelissäni. Toisessa ja kolmannessa erässä pääsin jo peliin kiinni. Sellainen tunne oli, että olisin voinut pelata vielä pari minuuttia lisääkin. Mukavaa on olla taas hommissa, mutta paljon on vielä parannettava.

Järventie myönsi yllättyneensä suuresta vastuustaan.

– Niin puhuttiinkin, että vastuuta tulee. Viime kaudella (Ilveksessä) en pelannut yhtään sen paremmin ylivoimaa kuin alivoimaakin, Järventie jutteli. HäSa

Asiasanat

Menot