Uutiset

HPK:n peli täynnä virheitä

HPK:n lentopallojoukkue nöyrtyi keskiviikkona Hämeenkaaressa ensimmäiseen 0–3-häviöönsä naisten mestaruusliigassa tällä kaudella. Vierailija Pieksämäki Volley oli kaikessa parempi. Ennen Hämeenlinnan-reissua pieksämäkeläisillä oli vain kaksi voittoa tilillään.

Kerhon valmentaja Kai Stenius syöksi joukkueelleen kovia sanoja ottelun jälkeen. Hän odottaa, että pelaajien ryhdistäytyminen näkyy jo torstain treenissä.

– Tämän näköistä se on ollut nyt harjoituksissakin. Sinne tullaan kahdeksi tunniksi muka harjoittelemaan. Jos tappion piti tulla, tämä oli sille ehdottomasti paras paikka, sillä viikon päästä on edessä syksyn tärkein matsi (Suomen cupin toinen välierä LP Viestiä vastaan). Häviö tuo toivottavasti uutta pontta joukkueeseen, Stenius pohti.

Valmentaja ei nähnyt omiensa pelissä mitään hyvää.

– Vastaanotto oli järkyttävä, ja passari vielä kertasi vastaanoton virheitä. Hyökkäyksiäkin on vaikea ohjata penkiltä. Kyllä tässä pohtimista riittää.

Ensimmäinen erä oli HPK:lta ehkä kaikkein huonoin. Nosto ontui, passit nousivat epätarkasti, ja lyönnit viuhuivat liian usein rajojen yli. Toisessa erässä ei löytynyt riittävää terävyyttä, vaikka pisteitä kertyi alkuerää enemmän. Onnistuneetkaan lyönnit eivät tahtoneet jäädä kenttään, vaan suuntautuivat suoraan vastustajan käsiin.

Kolmannessa erässä näytti loppumetreillä siltä, että peli voisi vielä kääntyä HPK:lle, mutta sähläysten siivittämänä vieraille annettiin lopulta voitto löysästi.

Stenius ei uskonut, että joukkueella olisi ollut varaa asennoitua otteluun helppo nakki -ajatuksin, vaikka vastassa olikin toiseksi viimeisenä ollut joukkue.

– Sarjassa ei ole yhtään sellaista joukkuetta, jota vastaan voisi lähteä takki auki. Tämä oli loistava opetus, hän painotti.

HPK peluutti kaikkia kahtatoista pelaajaansa, mutta mikään ei auttanut. Joitakin valonpilkahduksia sentään nähtiin, tuttuun tapaan varsinkin Marina Skenderin hyökkäyksissä. Myös Laura Pihlajamäki onnistui muutamassa satasessaan, ja nuori vaihtopelaaja Roosa Laakkonen ilahdutti parilla nopealla hyökkäyksellä ja torjunnalla.

Rentoa peliä

Pieksämäen joukkueessa lähes pitelemättömiä iskuissaan olivat yhdysvaltalainen yleispelaaja Quincy Verdin ja HPK:hon vielä toissa kaudella kuulunut yleispelaaja Taru Lahti. Hän on saanut Pieksämäellä roimasti peliaikaa, toisin kuin Hämeenlinnassa.

– Peli tuntui oikein hyvältä ja rennolta. Ehkä vastaanottoni oli nyt vähän huono, kun yleensä se on ollut vahvuuteni. Mutta hyökkäys oli sitten vastaavasti normaalia parempaa. On tosi kiva pelata koko ottelu, sitä kautta kehittyy, Lahti summasi omaa osuuttaan.

HPK:ta Lahti piti vähän vaisuna vastustajana, mutta sarjakärjen voittaminen tuntui yhtä kaikki kivalta.

– Voitto oli toisaalta meidän hyvyyttämme. Saimme hajotettua heidän peliään ja otettua paljon torjuntapuolustuksia. Olen myös oikein tyytyväinen liberoomme Emilia Huoviseen. Hän pelasi ensimmäisen liigaottelunsa.

Vihdoin vierasvoitto

Pieksämäen valmentaja Viktor Circenko on Taru Lahden mukaan tuonut joukkueeseen tietyn taktiikan ja rauhallisuutta, jotka parhaimmillaan tuovat voittoja.

Circenko itse kuulosti huojentuneelta, että joukkue viimein otti kolme pistettä viiden sarjapelitappion jälkeen.

– Aikaisemmin meillä on ollut tosi paljon hyviä eriä, mutta sitten on tullut romahdus. Nyt tuli kaikilla osa-alueilla ja kaikille pelaajille onnistumisia. Luottamus Hämeenlinnan tultaessa oli matalalla, mutta lopputulos on loistava. Vihdoinkin tuli vierasvoitto. Teimme pelissä kaiken sen mitä sovimme.

HPK:n seuraava peli on ensi lauantaina, kun se matkustaa LiigaEuran vieraaksi Säkylään.

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020