Uutiset

HPK:n puhuri tyrmäsi LiigaEuran pikatahtia

Armotonta menoa. HPK tuli laajalla arsenaalilla ja joka osa-alueella tyrmäävästi kuin ilkeä syksyinen puhuri.

-Pyyhitään koko peli pois. Meidän peli ei käynnistynyt missään vaiheessa. Pelasimme huonosti. HPK onki palloja hyvin peliin mukaan hyvällä kenttäpuolustuksella, sanoi LiigaEuran parhaana palkittu Heidi Horelli ja oli oikeassa.

-Odotimme tiukempaa peliä. Pelissä oli kuitenkin paljon pitkiä palloja, jossa kenttäpuolustuksemme onnistui, sanoi Kerhon keskipelaaja Laura Pihlajamäki.


Kerhon peli toimi rasvattuna

HPK:n peli sujui kuin rasvattu salama joka osa-alueella eikä Eura johtanut kahdessa ensimmäisessä erässä kertaakaan.

Eura pääsi toisessa erässä hiukan kirimään tilanteeksi 21-17, mutta sen jälkeen Marina Skender syötti pari ässää ja hyökkäsi kahdesti ärhäkkäästi. Euran hetkellinen pieni pyristely kuivui kokoon.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannessa erässä Eura pääsi hetkeksi johtoon 6-4, mutta sen jälkeen kelkka kääntyi kahden avauserän kaltaiseksi. Ottelun viimeisen pinnan niittasi kenttään liigatulokas Karoliina Kyllönen, 19, riemastuttavasti.


Hyökkäys murskasi vierailijan

HPK:n valmentaja Dirk Sauermann oli erittäin tyytyväinen koko joukkueensa otteisiin ja painotti nimenomaan sitä, että HPK on halunnut hakea lisäratkaisijoita hyökkäyksiin Skenderin tueksi.

-Hyvä panos koko joukkueelta. Etenkin hyökkäys onnistui laajalla arsenaalilla, sanoi Sauermann.

Keskipelaaja Lauren DeGirolamo, Pauliina Vilponen ja passari Noora Lainesalo täydensivät HPK:n kuusikon. Libero Roosa Koskelo oli tutun hyvä.

-Ei tässä paljon ole kommentoitavaa. HPK tuli hyvin valmistautuneena ja pelasi hyvin, vaikka me teimme vastustajaa hyväksi. Ei voi antaa hurraahuutoja, sanoi Euran valmentaja Jukka Koskinen.

-Hyökkäystehoissa (24%) jäimme erityisen paljon HPK:n (43%) taakse Se kertoo paljon ottelusta. Joukkue oli ihan kipsissä, jatkoi pettynyt Koskinen.

-Palaset alkavat loksahtaa kohdilleen. Hyökkäys onnistui hyvin. Kun vastaanotto sujui, sain hyvin lyötyä satasta. Torjunnassani on vielä parannettavaa, mutta hyvä, että muut saivat torjuntapisteitä, Saksasta Kerhoon täksi kaudeksi palannut Pihlajamäki sanoi.


Ivana Kujundzic kokeilussa

Pihlajamäki viittasi siihen, että hurjasti hyökkäävä Skender nappasi neljä torjuntapinnaa ja Lainesalo passarille maukkaasti kaksi torjuntapojoa. Skenderin tehosaldo oli tälläkin kertaa kolmen erän otteluun huikea +19. Koko muun joukkueen lukema oli +17.

Skenderin tehosaldo on muuten neljän ottelun jälkeen yhteensä +72, kun muulla joukkueella se on yhteensä +77. Silti ei voida missään tapauksessa puhua, että HPK olisi vain yhden naisen (siis Skender) joukkue, sillä ratkaisijoita löytyy.

Sunnuntaina Kerhon testiin tullut kuubalainen Adria Smith Tamayo ei saanut seuran kanssa sopimusta. Torstaina Suomeen saapunut serbialainen Ivana Kujundzic, 24, seurasi perjantaista ottelua katsomosta. Hän saa seuraavaksi mahdollisuuden ottaa kolmannen ulkomaalaisen paikka Kerhon ryhmässä. (HäSa)