Uutiset

HPK:n sai kokemusta lentopallojoukkueeseen

Jukka Koskisen valmentama HPK-naisten lentopallojoukkue hankki joukkueeseensa rutkasti kokemusta, kun seura allekirjoitti pelaajasopimukset valkovenäläisen Anna Borichevan, yhdysvaltalaisen Quincy Verdinin ja Kirsi Hyttisen kanssa.

Verdin on pelannut kaksi edellistä kautta Pieksämäen joukkueessa. 27 vuotta ensi lokakuussa täyttävä hakkurin ja yleispelaajan paikalla viihtyvä pelaaja on lentopalloillut Euroopassa myös Slovakiassa Dobrastav Bratislavan joukkueessa.

33-vuotias Boricheva on päävalmentaja Koskiselle tuttu pelaaja, sillä hän pelasi Liiga-Eurassa kaksi edellistä kautta. Hän on edustanut Suomessa myös Pieksämäki Volleyta ja jo toimintansa pääsarjatasolla lopettanutta Someroa. Yleispelaaja on voittanut Pieksämäen paidassa Suomen cupin hopeaa vuonna 2008. Liigatähdistöön 189 senttiä pitkä pelaaja on valittu kausien 2006–2007 ja 2008–2009 päätteeksi.

Verdinin ja Borichevan sopimusten jälkeen HPK:n ulkomaalaiskiintiö on täynnä. Joukkueen kolmantena vahvistuksena on Hämeenlinnassa jo neljännen kautensa aloittava kroaatti Marina Skender.

Kirsi Hyttinen pystyy pelaamaan sekä liberon että yleispelaajan paikalla. HPK:hon hän tullee paikkamaan LP Kangasalle siirtynyttä nuorten maajoukkuepelaajaa Tiiamari Sievästä. Pieksämäeltä siirtyvä 27-vuotias Hyttinen on myös taitava beach volleyn pelaaja. Hän voitti lajin suomenmestaruuden vuonna 2010. Hän pelaa beach volleyta myös tänä kesänä Taru Lahden kanssa. Liigatasolla 169-senttinen pelaaja on edustanut myös Pislaplokia.

HPK:lla on sopimukset myös passareiden Katja Kylmäahon (viime kauden seura Woman Volley), Noora Venhon, keskitorjujien Annika Kiviojan (LP Kangasala), Karoliina Fribergin (Mesto) ja Pihla Pelkiön sekä ylesipelaaja Skenderin kanssa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic