fbpx
Uutiset

HPK:n soihtu sammui nopeasti - Katso maalikoostevideo

Vain 16 sekuntia pelattu, kun Espoon Bluesin ruotsalaishyökkääjä Joakim Eriksson iskee kiekon HPK:n verkkoon. Se on espoolaisten ensimmäinen hyökkäys.

Vain 3.45 on takana, kun Blues johtaa jo 2-0 – Petri Lammassaari laukoo kiekon HPK:n maalia vartioineen Mikko Tolvasen taakse.

HPK sai todellista shokkihoitoa Bluesilta, eikä se saanut peliään minkäänlaiselle raiteelle ensimmäisessä erässä. Espoolaisten kolmas oli paljon lähempänä kuin kerhon ensimmäinen.

-Kolmas peli peräkkäin, kun teimme heti alussa maalin. Pelivalmiutemme oli hyvä. Otteluhan ratkesi ensimmäiseen erään, jossa olisimme voineet tehdä kolme-neljä maalia, tuumi energisen Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-Lähtö peliin oli katastrofi, myönsi puolestaan HPK:ta luotsaava Harri Rindell.

Toisessa erässä peli jo tasoittui, mutta yksi pysyi. HPK ykkösketju oli pahasti hukassa. Alex Leavittin karmea harhasyöttö vapautti vaihdosta kirmanneen Tomi Sallisen läpiajoon ja Blues johti 3-0. Nätisti voi sanoa, että Leavittin johtama osasto oli jo siinä vaiheessa hävinnyt ottelun.

Muut HPK:n ketjut pelasivat toisesta erästä lähtien jo kelvollisesti ja etenkin nelosketju Otto Paajanen-Tuukka Pulliainen-Antti Roppo oli jopa hyvä. Se sai paineen lähes joka vaihdossaan vastustajan päähän ja Pulliaisen kolmannen erän kavennus oli ansaittu palkinto.

“Paska maku jäi”

HPK:n onnistujiin kuului myös vikkelä ja taitava Teemu Rautiainen, joka sai hyökätä kahdessa ketjussa Janne Kolehmaisen loukkaantumsien jälkeen. Rautiainen polkikin enemmän kuin koskaan ennen liigamatsissa: nuoren miehen peliaika oli 17.40.

-Kiva on pelata ja päästä kentälle ratkaisuhetkilläkin (loppuvaiheissa). Pitäisi silti saada kiekkoa sisään jo minunkin. Paska maku tästä jäi, Rautiainen harmitteli pelin jälkeen.

Rautiainen on pelannut vain puolet joukkueensa liigapeleistä. Hän on kuitenkin näyttänyt ansaitsevansa pelipaikan liigajoukkueesta niin kuin ovat muutkin nuoriso-osaston miehet. Ketjukaverit rinnalla ovat vaihtuneet, mutta se ei Rautiaista haittaa.

-Ihan sama kenen kanssa pelaan, kunhan vaan saan pelata, hän tuumi.

“Väärin syyttää kaikkia”

Myös Rindell moitti joukkueensa “tähtiä”, vaikka ei nimiä maininnut.

-Väärin on syyttää kaikkia. Kolme muuta ketjua pääsivät maalipaikoissa plussalle. Eivät maalivahtien torjunnat tietysti kaikkea kerro, mutta meillä ne olivat 8, 5 ja 3…

Kolehmaisen loukkaantuminen harmitti Rindelliä, totta kai.

-Tarvitsemme sellaista pelaajaa, joka riistää ja raastaa.

HPK:n puolustuksesta voi nostaa esiin kaksikon Santeri Alatalo-Jukka Laamanen. Alatalo selvitti osuutensa takaiskuitta ja Laamanen on ollut syyskaudella Kerhon paras puolustaja.

Ulkomaalaisosastolla HPK antaa monelle kilpailijalle tasoitusta. Mathias Porseland ei ole saanut peliään vielä sille tasolle, johon hän varmasti erinomaisesti liikkuvana, riittävän taitavana ja kohtuullisesti peliäkin lukevana puolustajana pystyy. Alex Leavitt väläyttelee joskus, mutta liike on liigan huipputasoon vajavainen ja puolustaminen lepsua. Scott Barney ei mahtunut edes kokoonpanoon tiistaina ja vielä vaisummin kauden avannut Marek Zagrapan on pitkään sairaslistalla.

Oranssifanit odottelevat varmasti joitain muutoksia, mutta hiljaista on ollut.

-Valmentajat ottavat vastaan, mitä saadaan. Näitä asioita on mietitty ja jotain tehdään, Rindell puuskahti.

Blues jätti Kerhon ensimmäisessä erässä jalkoihinsa ja hoiteli sen jälkeen voiton itselleen hyvällä puolustusasenteellaan.

-Voitimme aloitukset 29-10. Sellaisissa asioissa olimme edellä ja ansaitsimme kolme pistettä, Marjamäki sanoi. (HäSa)

Menot