Uutiset

HPK:n taistelu palkittiin

Se ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Tätä klassista viisautta toteuttaen HPK kirjasi kauden toisen voittonsa TPS:sta, tällä kertaa vieraspelissä.

4-3 (0-1, 1-2, 2-0, 1-0) jatkoaikavoiton riemua lisää se fakta, että TPS oli jo voittamassa peliä sen kolmannessa erässä. Viisi minuuttia päätössummeriin ja kaksi maalia etumatkaa kotikentällä, hyvä puolustaminen sisällä pelisysteemissä, joten homman pitäisi olla selvää pässinlihaa.

Toisin kuitenkin kävi. HPK tuli viimeisellä viisiminuuttisella tasoihin Jukka Laamasen ja Scott Barneyn maaleilla ja lopulta TPS:n hermoillessa iski voiton miesylivoimalla Arsi Piispasen (2+1) jatkoerässä. Kaksi pistettä matkasi jopa hieman yllättäen Hämeenlinnaan.

Leavitt syötti kaksi viimeistä

Peli kääntövaiheen hahmo oli Alex Leavitt, jonka pelinluku käytännössä ratkaisi koko pelin sen dramaattisilla viimeisillä minuuteilla. Kiekko löysi tiensä oman pelaajan lapaan välillä mahdottomistakin sijainneista.

-Ehkä tämä oli meille jopa ansaitsematon voitto, mutta toisaalta me myös ansaitsimme omalla tekemisellämme palkinnon tästä pelistä. Maalivahti antoi meille mahdollisuuden voittaa ja valmennus korosti koko pelin ajan loppuun saakka pelaamista.

-Taistelimme joukkueena esimerkillisesti. Se tuotti hienosti myös tulosta. Jääkiekko on joskus tällaista, Kerhon kolmannessa ja neljännessä maalissa syöttäjänä ollut taituri hehkutti.

Leavittin superillan näki lähietäisyydeltä myös illan tehosarakkeen ykköshahmo Arsi Piispanen. Piispasen 2+1 liittyi etenkin Kerhon voittomaalin osalta vahvasti Leavittin tekemisiin. TPS:n puolustus oli totaalisesti rikki jo hyvissä ajoin ennen kiekon iskeytymistä neljännen kerran TPS-vahti Marek Schwarzin taakse.

-Ihan maaginen jätkä. Koskaan ei tiedä mistä kiekko tulee lapaan, mutta aina se vaan tulee. Aivan maaginen tapaus, illan toinen HPK-tähti Piispanen hehkutti.

TPS on opintiellä

Kolikon kääntöpuolella TPS maksaa oppimisprojektistaan kallista hintaa. Pekka Virran kiekkokontrollipelistä on mediassakin puhuttu paljon, mutta raaka fakta on se, että joukkue ei vielä ole päässyt alkuaskeleita pidemmälle uuden systeeminsä kanssa.

Tämä näkyy kentällä HPK-pelin kaltaisina jäätymisinä. Painetilanteissa kokemusta painottavan pelisysteemin ja pelaajamateriaalin välillä ei välttämättä ole sanottavaa korrelaatiota. Suuri ihme ei olisikaan, jos TPS kävisi pelaajamarkkinoilla jo lähiaikoina, siinä määrin pahasti HPK-tappio mustavalkoleiriä selvästikin satutti.

-Emme yksinkertaisesti voi hävitä pelejä tällä tavalla. Meille on löydyttävä pelaajia, jotka eivät menetä otetta pelistä lopun puolustusvaiheessa kuten nyt. Tapio Laakso ja Timo Salo pelasivat 4-3-alivoimassa nytkin erinomaisesti mutta täyttä kahta minuuttia hekään eivät jaksa.

-On löydyttävä lisää miehiä. Tarvitsemme ainakin yhden pakin lisää taloon, Virta puhisi.

Askel parempaan

HPK-leirissä peli oli luonnollisesti askel parempaan. Turussa nähtiin taistelutahtoinen ryhmä, joka ei koreillut taktisilla hienouksilla pelin kääntövaiheessa.

-Tästä on hyvä jatkaa myös tulevissa peleissä. Paketti on hiljalleen kasautumassa ja oma pelaaminen löytymässä kaikkien ympäristön paineiden alla.

-Pelaamme yksinkertaisesti ja se on myös meidän voimamme. Tuskin vaihdamme systeemistä mitään perjantaiksi, Piispanen ennakoi.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell kiitteli pelaajien taistelua.

-Ihan uskomaton voitto meiltä. Olimme jo jäädä jalkoihin mutta niin vain joukkue nousi sillasta. Uskomattoman hienoa taistelua kaikilta pelaajilta, HPK-luotsi Harri Rindell kiitteli. (HäSa)