Uutiset

HPK:n teho jäi tauolle

Kaksi erää näytti hämeenlinnalaisittain hyvältä, mutta pitkän erätauon jälkeen peli kääntyi pihtiputaalaisille.

HPK:n peli lässähti kolmannessa erässä, joka oli melkein yhtä maalia. Neljännessä erässä Kerho sai uudelleen juonesta kiinni, mutta ei pystynyt estämään Pislaplokin kotihurmosta. Viides erä oli jännitysnäytelmä parhaasta päästä. Kotijoukkue vei erän jatkopalloilla, HPK ei päässyt kertaakaan ottelupalloon.

Pislaplokin venyminen ei toisaalta ollut mikään yllätys. Samalla tavalla se hoiteli itsensä puolivälieristä välieriin Liiga-Euran kustannuksella – ensin kaksi erää pataan ja sen jälkeen kolme erää kotiin.

Skender palasi

HPK sai keskiviikkona takaisin peliin kolme kuukautta sairauslomalla olleen Marina Skenderin. Hän pystyi kuitenkin pelaamaan vain reilun erän. Toisen erän alussa Skenderin jalka kipeytyi niin ettei pelaaminen enää ollut mahdollista.

Kroaattivahvistuksen operoitu polvi kesti kuitenkin rasituksen.

-Polveni on ihan ok. Lihakset polven ympärillä kuitenkin kramppasivat ja minun oli parasta levätä. Katsotaan, missä kunnossa jalka on torstaina, pystynkö pelaamaan vai en, Skender aprikoi.

Kerhon passari Maria Eskola säästeli Skenderiä, joka sai peliaikanaan kuusi passia. Hän teki kolme hyökkäyspistettä ja ratkaisi ovelalla jujullaan HPK:lle ensimmäisen erän. Skender kunnostautui myös nostajana ja puolustuksessa ylipäätään niin kuin hänellä tapana on melkein aina ollut.

Karolina Kyllönen tuli Skenderin tilalle ja hän pelasi hyvän ottelun. Kyllönen oli Kerhon laitahyökkääjistä selvästi virheettömin ja myös tehokkain.

HPK:n tehokkaimmat olivat kuitenkin keskipelaajat Lauren DeGirolamo ja Laura Pihlajamäki. Hämeenlinnalaisten keskipeli kulki etenkin voittoerissä, mutta vastaanoton hiipuessa sekin osa-alue katosi kuvasta.

Eniten parannettavaa jäi Ivana Kujundzicille ja Pauliina Vilposelle, joiden teholukema jäi keskiviikkona pakkasen puolelle. Etenkin Kujundzic sortui liian suureen virhemäärään. Nuori libero Tiiamari Sievänen suoriutui uransa ensimmäisestä liigan play off -koitoksesta tyylikkäästi.

Torjunnat kotijoukkueelle

Ehkä suurin välieräavauksen yllätys oli torjuntapelissä. Pislaploki otti 18 torjuntapistettä, HPK vain seitsemän. Myös kenttäpuolustuksessa hämeenlinnalaisilla on rutkasti parantamisen varaa. Ns. helpot pallot upposivat turhan usein Kerhon kenttään.

-Meillä ei ollut nyt kommunikointia ollenkaan, harmitteli Skender niitä helppoja palloja, jotka jäivät nostamatta peliin.

Skender kuitenkin muistutti, että takana on vasta yksi välieräottelu.

-Ei tämä tappio mikään maailmanloppu ole, hän vakuutti.

Kerhon parhaana palkittu Maria Eskola myönsi, että play off -avaus jännitti.

-Meillä on joukkueessa monta nuorta tyttöä, joita jänskätti. Ja itseänikin jänskätti. Saimme peliin kuitenkin hyvän startin. Tauon jälkeen Ploki pääsi peliin mukaan. Se torjui ja puolusti hyvin. Tasainen vääntöhän tämä oli. Viides erä olisi voinut päättyä oikeastaan miten vaan, Eskola jutteli.

Natunenkin yllättyi

HPK:lla on välierissä kotietu, jota se ei tietenkään ole mihinkään menettänyt. Moni kuitenkin ihmetteli, miksi Kerho halusi aloittaa välieräsarjan kahdella vierasottelulla.

-Toisaalta olin siitä yllättynyt. Meille kuitenkin sopi hyvin aloittaa keskellä viikkoa kahdella kotiottelulla, sanoi Pislaplokin hämeenlinnalainen päävalmentaja Satu Natunen.

Hän muistutti, ettei Pislaplokilla ole vielä aihetta riemuhuutoihin.

-Sota on pahasti kesken. Tiedän HPK:n, se ei anna ilmaiseksi meille mitään.

Pislaploki ja HPK pelaavat toisen kerran Pihtiputaalla torstaina. Sen jälkeen karavaani siirtyy Hämeenlinnaan, jossa joukkueet ovat vastakkain lauantaina ja sunnuntaina sekä kolmannen kerran keskiviikkona, jos välieräsarja ei katkea Plokille suoraan neljässä ottelussa. (HäSa)