Uutiset

HPK:n tuska ei hellitä

Tapparalta ei vaadittu ihmetekoja, kun se voitti HPK:n kotiluolassaan. Tamperelaiset olivat kahdesta huonosta joukkueesta aavistuksen parempia. Tuskainen taistelu tärkeistä pisteistä kääntyi Tapparan hyväksi aivan pelin loppumetreillä.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell näki omiensa otteissa paljon hyvääkin, ja hänen mielestään HPK olisi ansainnut ottelusta ainakin pisteen ja ehkä jopa täyden pistepotin.

-Tulimme sitkeästi tasoihin, ja jokaisen tasoitusmaalin jälkeen näytti, että peli voisi kääntyä meille. Loppumetrien jäähy oli tänään se, mikä ratkasi, Rindell pohti.

Tuukka Pulliainen otti 3-3-tilanteessa kaksiminuuttisen polvitaklauksesta, kun kolmatta erää oli jäljellä reilu kolme minuuttia. Tapparan sankari Tuukka Mäntylä laukoi illan toisen ylivoimaosumansa, mikä jäi myös voittomaaliksi. Kerho pelasi vielä lopussa ilman maalivahtia. Siitä ei tällä kertaa ollut mitään hyötyä, vaan Tappara pääsi iskemään viimeisen niitin tyhjiin.

Mäntylän mukaan peli oli koko ajan Tapparan hyppysissä, mutta joukkue antoi HPK:lle sauman ottaa pisteitä.

-Kolmannen erän puolivälissä mietimme koko ajan, koska teemme sen seuraavan maalin, mutta sitten HPK tasoitti ylivoimalla. Peli ei ollut meiltä niin hyvää, mutta voitto on pääasia, Mäntylä muistutti.

Avauspeli ontuu

Kerhon avauspeli on ollut pelistä toiseen erittäin tahmeata, ja sitä se oli myös Tampereella. Avaussyötöt eivät lähde puolustajien lavasta tarpeeksi nopeasti, eivätkä hyökkääjät tarjoa hyviä syöttöpaikkoja. Kiekkoa joudutaan heittämään päätyyn, jonne HPK:n pelaajat eivät ikinä ehdi ensimmäisenä.

Myöskään ylivoima ei Tampereella ollut kohdillaan, vaikka Arsi Piispanen kerran onnistuikin viidellä neljää vastaan. Ykkösylivoimaa pyörittävän Janne Laakkosen mukaan ongelma on siinä, että kiekkoa ei saada maalille saakka.

-Kun on tällainen kipsi päällä, on vaikea tehdä mitään hienoja kuvioita. Meidän pitäisi saada miehiä maalille ja laukauksia, mutta taas oli se sama murheenkryyni, että siinäkään ei onnistuta. Peli päättyi yhtä surullisesti kuin monta kertaa aiemminkin. Se syö rotan lailla, Laakkonen sanoi.

Liikaa virheitä

Tappara pääsi kahdesti iskemään kerholaisten virheistä, joita tulee pelistä toiseen aivan liikaa. Ensimmäinen osuma menee Laakkosen piikkiin, sillä hän menetti kiekon helposti omalla alueella, mistä Tappara pääsi rokottamaan.

-Meillä oli hyvä taisteluilme, mutta teimme taas perusvirheitä. Olemme kierteessä, jossa tapahtuu huonoja asioita. Se kierre on saatava katki, Laakkonen pohti.

Kerhon on saatava pakkansa kuntoon pian, mikäli joukkue ei halua jämähtää sarjataulukon pohjalle. Seuraavan kerran pisteitä on jaossa keskiviikkona, jolloin HPK kohtaa kotonaan Ässät. (HäSa)