Uutiset

HPK:n unelma hiipui

Sveitsin mestarijoukkue Zürich Lions juotti karvaan kalkin HPK:lle jääkiekon naisten seurajoukkueiden EM-turnauksessa lauantaina Metritiski-areenassa.

Sveitsiläiset saivat otteluun komean alun – 3-0 kuudessatoista minuutissa. HPK nousi vielä maalin päähän, mutta hämeenlinnalainen hyvä päättyi pian: Lions vei voiton selvästi 6-2 (3-1, 2-1, 1-1).

HPK päättää turnauksen sunnuntai-iltana Moskovan Tornadoa vastaan. Tornado on riehunut Rinkelinmäellä jo kahteen voittoon, joten sille riittää yksikin piste EM-titteliin. HPK:n unelman toteutuminen on lauantain jälkeen kaukana – olisi voitettava Tornado varsinaisella peliajalla ja sitä ennen Zürichin pitäisi menettää aikakin piste saksalaiselle Planeggille. Toinen vaihtoehto on vielä kaukaa haetumpi: HPK:n tulisi kellistää Tornado seitsemällä maalilla, jos Zürich saa täyden potin saksalaisilta.


”Ei liikkunut kiekko-

-Ei liikkunut kiekko. Kun se ei liiku, ei voi päästä maalipaikoille, harmitteli HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari.

Zürich käytti paikkansa – ja HPK:n oman pään sekoilun – armotta hyväkseen.

-Ensimmäisessä erässä sillä oli neljä maalipaikkaa, joista se teki kolme maalia. Pääsimme vielä maalin päähän, mutta sitten otimme aivan tyhmiä jäähyjä. Kuudesta maalistaan Zürich teki neljä meidän pelaajan virheen jälkeen ja kaksi ylivoimalla. Ei meillä nyt ollut onnistujia. Mitä nyt Laineen Kiira torjui kolmannessa erässä pari läpiajoa, Nukari mietti.

Maija Hassinen torjui Kerholle kaksi erää ja 25 laukausta. Laine otti kolmannessa erässä tilaston mukaan kolme koppia. Zürichin maalia vartioineella Anna Vanhatalolla oli hommia 35 torjunnan edestä. Vanhatalo taipui vain Sanna Lankosaaren ja Hanna Honkosen edessä.


”Superloistavat tunnelmat”

Vanhatalo oli maalinsa suulla erinomainen ja tärkeä pelaaja joukkueelleen on myös suomalaispuolustaja Terhi Mertanen. Hän alusti kaksi joukkueensa maalia ja palkittiin Zürichin parhaana pelaajana.

-Aivan superloistavat tunnelmat. Lähdimme tähän turnaukseen selvänä altavastaajana. Oli hienoa näyttää Suomessa suomalaisille, että sveitsiläinen kiekkoilu on mennyt kovasti eteenpäin. Ensimmäistä kertaa oli hienoa kuunnella pelin jälkeen Sveitsin kansallislaulu, tuuletteli Mertanen, joka pelasi lauantaina ensimmäisen kerran suomalaisjoukkuetta vastaan.

Mertanen, 30, on maajoukkuepelaaja. Tällä kaudella hänen pelinsä ovat kuitenkin jääneet vähiin. Mertasen nilkka murtui marraskuun maajoukkueturnauksessa.

-Toipuminen kesti kolme kuukautta. Tämä oli vasta toinen pelini loukkaantumisen jälkeen. Ensimmäinen oli perjantaina venäläisjoukkuetta vastaan.

Mertanen paranteli jalkaansa kotonaan Helsingissä ja kävi samalla töissä. Sveitsissä on vielä edessä maan finaalit ja huhtikuun alussa USA:ssa MM-kisat. Sinne Mertanen ehtii löytämään parhaan vireensä.

Mertasen mukaan Lionsin naisten joukkue pelaa sveitsiläisille ominaiseen tapaan.

-Iloista ja rentoa jääkiekkoa. Meillä on taitavia ja luovia pelaajia, hän vakuutti.

-Vanhatalon Anna oli huikea niin kuin oli perjantainakin. Hänen edessään on luottavainen olo puolustaa. Christine Meyer on myös loistava pelaaja ja hieno roolimalli joukkueessa, Mertanen kehui.

Meyer laukoi Lionsille kaksi komeata ylivoimamaalia. Samanlaisia vetoja ei kotijoukkueelta nähty kertaakaan. Katrin Nabholz (1+1), Melanie Hafliger, Angela Frautschi ja Sara Benz (1+1) iskivät myös kiekon Kerhon maaliin. Isabel Waidacher ylsi Mertasen lisäksi kahteen syöttöpinnaan. (HäSa)

Mainos