Uutiset

HPK:n viikko päättyi täyteen pistepottiin

Hämeenlinnan Pallokerho pääsee viikonlopun viettoon hyvillä mielin. Kerho nappasi lauantaina jääkiekkoliigassa kauden toisen täyden pistepottinsa, kun se kaatoi sarjataulukon toisena pelaavan Turun Palloseuran ansaitusti maalein 4–1 (1–0, 1–0, 2–1).

Kuten olettaa sopi, helpolla HPK:n voitto ei tullut. Kotijoukkue onnistui kuitenkin maalipaikoissaan vieraitaan paremmin ja onnistui avonaisen avauserän jälkeen myös sulkemaan turkulaiset parhaimmilta paikoilta pois.

Kerhon tehomies oli Janne Lahti, joka syötti kuudella neljää vastaan ylivoimalla syntyneen Juha Koiviston 2–0-maalin ja oli toinen syöttäjä Oula Palveen ohjaamassa avausmaalissa. Kokeneelle pelimiehelle kolmen pisteen voitto maistui.

– Pelasimme varmaankin viikon parhaan pelimme. Saimme karsittua pois virheitä, joita pelissämme on jonkin verran ollut. Lisäksi säilytimme hyvän tekemisemme, emmekä alkaneet peruutella ihan loppua lukuun ottamatta, vaan pelasimme aktiivisen ja hyvän pelin, 34-vuotias laitahyökkääjä arvioi heti ottelun jälkeen.

TPS oli Lahden mielestä odotetunlainen vastustaja.

– Sen karvaus oli tiiveintä, mitä olemme tällä kaudella kohdanneet. Meidän pakkimme pelasivat kuitenkin parhaan pelinsä, eikä meille tullut hirveästi sörtsejä vaan tulimme hyvin paineen alta pois.

Ritariareenan lauantai-illassa oli tunnettakin enemmän kuin viikon aikaisemmissa otteluissa. Varsinkin TPS:n Ilkka Pikkarainen kävi ajoittain kuumana kuin hellankoukku ja joutui jo lähes perinteiseen tapaan myös hyvää meteliä pitäneen kotiyleisön hampaisiin.

– TPS:lla on muutama kaveri, jotka tykkäävät riehua, mutta emme lähde noihin mukaan, vaan keskitymme pelaamiseen, Lahti lupasi.

Lahti on pelannut viime ottelut samassa ketjussa Palveen ja Sakari Mannisen kanssa. Tehojakin on alkanut löytyä, sillä hyökkääjä nousi lauantain kahdella syöttöpisteellään HPK:n sisäisen pistepörssin kärkeen tehoilla 2+5=7.

– Peli meni ihan jees. Olisimme voineet ehkä luoda paikkoja vähän enemmän eli hyökkäyspeli ei ollut parasta mahdollista. Toisaalta se oli tehokasta ja maalithan tässä lajissa ratkaisevat, hän muistutti.

Palveen ja Koiviston lisäksi HPK:sta onnistuivat maalinteossa kauden avausosumansa tehnyt Joni Tuulola (3–0-maali) ja ottelun viimeisen osuman (4–1) tyhjään maaliin keskialueelta laukonut Henrik Forsberg.

TPS:n ainoan maalin viimeisteli kultakypärä Dave Spina. Syöttöpisteen maaliin sai hämeenlinnalaisille jääkiekon seuraajille tuttu mies Patrik Virta, joka on aloittanut toisen kautensa Turussa väkevästi. Virta on tehnyt yhdeksässä ottelussa yhdeksän (3+6=9) pistettä ja nousu uudelle tasolle on miellyttänyt myös joukkueen päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä.

– Virran taidot ja potentiaali ovat kaikilla paikalla olijoillakin tiedossa. Hän on mennyt fysiikassa eniten eteenpäin ja onnistumiset tuovat itseluottamusta. Oikein mieluisa profiilin nosto, Selin kiteytti.

Myös Virtaa junioreissa valmentanut HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on kiinnittänyt huomionsa Virran kehitykseen.

– Hän oli tänäänkin ennen kaikkea alussa todella hyvä. Hyvä, että Virta on ottanut tuollaisen stepin. Hän on ihan toinen mies kuin viime vuonna. Patuun on Tepsissä luotettu ja autettu ja hän on tehnyt ison työn, Pennanen kehui. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic