fbpx
Uutiset

HPK:n voittoputki jäi neljään

Hämeenlinnan Pallokerho taisteli viimeiselle sekunnille saakka jatkoajalle pääsystä, mutta Tappara kesti vieraiden kolmannen erän rynnistyksen ja otti kolme pistettä maalein 4-3. Samalla Tappara ohitti vieraat jääkiekon SM-liigan sarjataulukossa.

-Kolmannen erän laatupaikat olivat meille 7-2, oli ylärimaa ja hyviä paikkoja. Kyllä harmittaa todella paljon, ettei niistä saatu tasoitusmaalia, sanoi HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

Viimeisellä minuutilla Alex Leavittilla ja Marko Luomalalla oli hyvät tekopaikat, mutta Tapparan maalivahti Jani Nieminen torjui loistavasti.

Juutilaisen putki jatkui

Vaikka neljän ottelun voittoputki menikin poikki ja puolustuspäässä tapahtui pahoja virheitä, oli HPK:n pelissä paljon positiivisiakin asioita. Jan-Mikael Juutilainen teki maalin. Hänen maaliputkensa on jo kolme ottelua ja viimeisessä viidessä ottelussa on syntynyt neljä maalia.

-Siinä maalissa kävi todella munkki. Yritin laukoa, mutta en osunut kiekkoon. Jotenkin se jäi pyörimään jalkoihin ja pääsin sen kanssa uudelleen paikkaan, sitten oli jo tyhjä maali edessä ja oli helppo laittaa sisään, Juutilainen sanoi.

Juutilainen pelasi yhdessä Kari Sihvosen ja Ville Hämäläisen kanssa. Hämäläinen palasi K-Vantaasta vahvuuteen Nico Aaltosen lähdettyä takaisin Poriin, Sihvonen on pelannut vasta muutaman ottelun tultuaan Pelicansista. Taustat huomioiden ketjun peli toimi ajoittain hyvin.

-Pelasin Villen kanssa jonkin verran aikaisemmin, kun Kari ei vielä ollut mukana ja ja Karin kanssa siis muutaman pelin. Mutta tässä koostumuksessa torstaiaamun treeni oli ensimmäinen yhdessä, Juutilainen sanoi.

Sihvosella oli huonoa onneakin, hän laukoi kerran tolppaan ja kerran ylärimaan. Tolpasta kimmonnut kiekko päätyi Niko Niemiselle, joka teki 4-3 toisen erän lopussa.

-Kentällisemme päästi kaksi maalia, joten ei tässä voi olla tyytyväinen omaan suoritukseen, vaikka siellä yksi maali tulikin tehtyä. Kolmannet erät ovat olleet parhaita viime aikoina. Lauantaina TPS:a vastaan täytyy pelata täysillä alusta alkaen, Juutilainen sanoi.

Nieminen oli lähellä tasoittaa 47. minuutilla, mutta maalivahti Nieminen torjui loistavasti.

HPK:n kaikki ketjut pystyivät vyöryttämään hyökkäyksiä Tapparan päätyyn. Se oli positiivista. Usko ei loppunut, ja sen huomasi myös Tapparan valmentaja Risto Dufva.

-HPK:lla oli hyvä lähihistoria, sen huomasi. Lopussa näki, että heillä oli alla onnistumisia. Ratkaisuissa oli kylmäpäisyyttä, Dufva sanoi.

Järvinen pitkästä aikaa maalissa

Mika Järvinen pelasi ensimmäisen täyden liigaottelunsa yli kuukauteen. Rindellin mukaan valinta oli silti helppo, vaikka Järvisen torjuntaprosentti oli 85,79 ja voittoja kuudesta ottelusta vain yksi.

-Pesonen oli kuukauden sivussa ja on harjoitellut vasta muutaman viikon. Järvisellä oli alla kaksi hyvää ottelua Mestiksessä ja hän on kuitenkin melko kokenut maalivahti. Takaiskuissa oli enemmän puolustuksen kuin hänen huonouttaan, Rindell sanoi.

HPK:n kolmesta maalista ainakin kahdessa kävi todella tuuria. Juutilaisen lisäksi myös Tuukka Mäkelä voi kiittää onnetarta, sillä HPK:n avausmaalissa kiekko kimposi puolustaja Juha Leimun pohkeesta Niemisen eteen, eikä tämä ehtinyt reagoida juuri lainkaan, kun Mäkelä jo laittoi laatan verkkoon.

Tapparan neljästä maalista kaksi tuli HPK:n lepsun puolustamisen seurauksena. Mathias Porseland haparoi kohtalokkaasti.

-Viime aikoina ei puolustukselle ole tullut tuontyyppisiä mokia, Rindell ihmetteli. (HäSa)

Menot