Uutiset

HPK:n voittoputki venyi

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue jatkaa hyviä esityksiään SM-sarjassa. Sunnuntaina joukkue ylsi jo kuudenteen perättäiseen voittoon kukistaessaan kotikaukalossaan sarjajumbo Kuortanen selvin luvuin 8–1 (2–0, 2–1, 4–0).

HPK hallitsi ottelua odotetusti alusta loppuun saakka. Kerhon sankari oli uransa ensimmäisen hattutempun SM-sarjassa tehnyt ykkösketjun laitahyökkääjä Maija Otamo (3+2). Lukon Mestis-joukkueesta vajaa vuosi sitten Kerhoon siirtynyt Otamo pelasi mainion ottelun Riikka Norosen (0+2) johtamassa ketjussa, jonka toisella laidalla paineli Kristina Brown (2+2).

– Meidän kolmikollamme tuntui tänään onnistuvan kaikki. Vaihdoimme hieman ketjukoostumuksia lauantain pelistä ja se näytti piristäneen ihan selvästi menoamme, 20-vuotias Otamo jutteli.

Otamo uskoo Kerhon jatkavan hyviä esityksiään ensi viikonvaihteessakin, jolloin joukkue kohtaa kotonaan lauantaina Kärpät ja sunnuntaina KalPan.

– Meille tuntuvat sopivan hyvin kahden ottelun viikonvaihteet. Ilveksen ja Kuortanen kaatoon pääsimme kaiken lisäksi hyvin harjoitelleena ja levänneenä, Otamo muistutti.

Otamon tehokkaan esityksen näki sunnuntaina myös maajoukkuevalmentaja Pasi Mustonen, joka kehui kerholaisista myös yhdysvaltalaista Kristina Brownia.

– Otamo on ilman muuta tulevaisuuden pelaajia, kunhan vain jaksaa vielä tehdä luisteluharjoituksia. Kädet ja pelikäsitys ovat jo nyt ihan maajoukkuetasoa. Hän löytää myös tiukoissakin tilanteissa erittäin hyvin tyhjän tilan, Mustonen kuvaili.

Mustosen maajoukkueringissä ovat HPK:sta viimeksi olleet kesällä hyökkääjä Emmi Leinonen, maalivahti Kiira Laine sekä puolustajat Jutta Stoltenberg ja Marjut Klemola.

– Tässä ottelussa muutama pelaaja antoi taas ihan hyviä näyttöjä osaamisestaan. Myös Kuortaneen joukkueesta löytyy lupaavia pelaajia, Mustonen arvioi.

”Matka jatkuu”

HPK iski tasaiseen tahtiin maaleja Kuortaneen veskarin Anni Keisalan (43 torjuntaa) taakse. Maalinteossa onnistuivat Otamon ja Brownin lisäksi myös Essi Määttä (2+0) ja Noora Jaakkola (1+0). Hyvän ottelun pelasi myös Elina Heikkisen ja Essi Määtän ketjua johtanut Miho Shishiuchi (0+2).

Kuortaneen ainoan maalin iski toisessa erässä ylivoimalla Nea Ruuskanen.

HPK:n maalissa torjuntavuorossa oli sunnuntaina Kiira Laine. Hän torjui tällä kertaa 23 kertaa.

HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen oli tyytyväinen joukkueensa viikonvaihteen esitykseen. Varsinkin Ilveksen voittaminen lauantaina oli miehelle mannaa.

– Se ottelu oli paljon kovempi kamppailu, mutta saimmehan harjoitella tänään ainakin maalintekoa. Näin paljon maaleja emme ole tällä kaudella vielä yhdessä pelissä tehneetkään.

– Matka jatkuu taas ensi viikonvaihteessa. Toivottavasti meno jatkuu samanlaisena. Ja kyllä meillä on vielä paljon parannettavaakin pelissämme, Julkunen muistutti. (HäSa)

Asiasanat

Menot