Uutiset

HPK:n yleisökeskiarvo tällä hetkellä 3 198

HPK on pelannut Liigan alkukauden hyvin. Joukkue on sarjassa neljäntenä. Siitä huolimatta Ritariareenan lehtereillä on ollut väljää.

Kerho pelannut tähän mennessä seitsemän kotiottelua. Niiden yleisökeskiarvo on 3 198.

– Jonkin verran olemme jäljessä viime kauden seitsemän ensimmäisen ottelun yleisömääristä. Valtavan isoa heilahdusta ei kuitenkaan ole ollut, sanoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Korpelan mukaan viime kaudella Kerho oli jäänyt kymmenessä ensimmäisessä kotiottelussaan alle 3000 katsojan neljästi. Tällä kaudella neljäs alle 3000:n yleisömäärä tuli seitsemännessä kotipelissä.

Kerhon viime kauden runkosarjan yleisökeskiarvo oli lopulta niinkin hyvä kuin 3 599.

– Yleisömäärät kasvoivat kauden loppua kohden, Korpela kertoo.

Hän myöntää olevansa huolestunut Ritariareenan yleisömääristä. Yhtä selittävää syytä katsojamäärän vähenemiseen on vaikea keksiä. Yksi on tietysti TV-tarjonta. Maksukanavilta ja nettipalvelusta on mahdollisuus katsoa Liigan joka ottelu. Etenkin Kerhon vastustajien kannattajia on Rinkelinmäellä ollut tällä kaudella hyvin vähän. Muutenkin Television urheilutarjonta on nykyään massiivista.

– Tuote on tietysti aina tärkein. Se meillä on ollut kunnossa, joukkueemme on pelannut nyt tosi hyvin. Meillä on mielestäni myös yksi Liigan parhaista ottelutapahtumista. Siihen yritämme keksiä koko ajan uusia elementtejä, jotta yleisöllä on koko ajan seurattavaa, Korpela miettii. (HäSa)

Asiasanat

Menot