Uutiset

HPK:n yritys ei riittänyt

Yrityksen puutteesta ei HPK:ta voinut Kuopiossa syyttää, mutta materiaali ei riittänyt jääkiekon SM-liigan kärkijoukkuetta vastaan. KalPa voitti lopulta 4-2 (0-1, 4-1,0-0) puristaen itsestään juuri sen, mitä tarvittiinkin.

-Ennakkoasetelmista huolimatta tiukka peli. Meillä oli takana hyvä valmistautuminen ja kovaa yritystä, mutta silti tuloksena kitkerä tappio. Maalintekijöitä kaivattaisiin. Ottelun kulminaatiopiste olivat KalPan ylivoimamaalit. Ja loppujen lopuksi emme saaneet kolmannessa erässä luotua tarpeeksi painetta vastustajalle, analysoi HPK:n päävalmentaja Harri Rindell kamppailua.

Rindellin analyysi osui juuri oikeaan. Ensimmäisen erän lopussa näytti hyvälle, kun Janne Laakkonen pystyi rokottamaan entistä seuraansa. Esityön maaliin tekivät Santeri Alatalo ja Marko Luomala. Kiekko meni maaliin maalivahti Ari Ahosen patjan alta. HPK pystyi erässä tappamaan kaksi kaksiminuuttista. KalPan vaarallisin tilanne oli, kun Henri Laurila kolisutteli HPK:n maalitolppaa.


Toinen erä oli KalPan

Toinen erä oli selvästi kotijoukkueen heiniä. KalPa alkoi luistella ja vauhti oli liikaa vastustajalle. Noin neljässä minuutissa neljä maalia, joista yksi merkittiin vieraiden Janne Kolehmaiselle. Syöttäjinä maaliin olivat Lauri Kärmeniemi ja Tuukka Mäkelä. Tilanne oli tuossa vaiheessa 2-2.

KalPan maaleista vastasivat Tuomas Kiiskinen, Matti Kuparinen, Tommi Miettinen ja Jukka Hentunen. Kaikki olivat tekomaaleja, eikä niistä voi syyttää maalivahti Mikko Tolvasta. Kokonaisuudessaan Tolvanen kuului joukkueensa parhaimmistoon.


Tolvanen torjui rankkarin

Tolvanen torjui kolmannessa erässä Kalle Kermanin rangaistuslaukauksenkin. Tuosta rankkarista Rindell oli hieman toista mieltä.

-Rankkari näytti hieman helposti tulleelta. Tilanne ei ratkaissut mitään, mutta yleiseen linjaan verrattuna se oli ankara, Rindell kommentoi Petri Tuomiston päätöstä.

Erotuomaritarkkailija Rauno Piiroinen komppasi Rindelliä, mutta totesi samalla tuomion menneen sääntöjen mukaisesti.

HPK keräsi ottelussa seitsemän kakkosta KalPan selvitessä kahdella. KalPan peliä kuvaa maalien ohella se, että joukkue kolisutteli tolppia puolenkymmentä kertaa. KalPan kärkipaikkaa liigassa ei tarvitse ihmetellä, kun se ei ole kauden aikana hävinnyt kahta ottelua peräkkäin. Nyt takana oli kitkerä tappio Bluesille, mutta niin vain porukka kokosi rivinsä HPK:ta vastaan.

-Sydämestä tämä ottelu otti. Pojilta puuttuivat työhaalarit ensimmäisessä erässä, kun HPK tukki keskialueen. Toisessa vedettiin haalarit päälle. Kolmannessa säilytettiin sitten saavutetut asemat, kommentoi KalPaa tällä kaudella luotsaava Tuomas Tuokkola.

HPK jatkaa SM-liigaa tiistaina kotiottelulla Espoon Bluesia vastaan. (HäSa)