Uutiset

HPK:ssa käynnissä yt-neuvottelut

Jääkiekon SM-liigassa vaisua kautta pelaava Hämeenlinnan Pallokerho on ajautunut taloudelliseen ahdinkoon. HPK-edustusjääkiekko on aloittanut muun muassa pelaajia ja valmentajia lukuun ottamatta koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Seuralla on pelaajien ja valmentajien lisäksi toimisto- ja ravintolahenkilökuntaa.

HPK:n yt-neuvotteluista kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat verkkosivuillaan.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela uskoo neuvotteluiden päättyvän lähiviikkoina.

-Olemme aloittaneet koko toimintamme uudelleen organisoimisen. Yt-neuvottelut ovat osa taloutemme tervehdyttämistoimenpiteitä, mutta totta kai pyrkimyksenämme on, ettemme joutuisi irtisanomaan ketään. Ja julkisuuteen levinneestä tiedosta poiketen, yt-neuvotteluissa eivät ole siis mukana pelaajat ja valmentajat. Heillähän on määräaikaiset työsopimukset, Korpela korostaa.

Korpela arvelee seuran tekevän tällä kaudella noin 150 000 euron suuruisen negatiivisen tuloksen.

-Se on samaa luokkaa kuin viime kaudellakin. Ihan tarkat luvut saamme tietenkin vasta kauden päätyttyä, Korpela sanoo.

HPK jää tänä vuonna neljäntoista joukkueen SM-liigassa sijalle 13, eikä siis yllä play off -peleihin. Kerholla on runkosarjassa enää yksi kotiottelu tiistaina Ilvestä vastaan.

Huono menestyminen ei ole kuitenkaan verottanut juurikaan yleisöä Ritariareenan lehtereiltä.

-Budjetoimme yleisökeskiarvoksi 3 600 ja tällä hetkellä tarkka luku on 3 485. Eli aivan tavoitteeseemme emme yltäneet, ja tämäkin vaje tietenkin vaikuttaa tulopuoleemme. Pääsylipputuloja olisimme toivoneet myös play off -otteluista, mutta sinne saakka emme tänä vuonna yltäneet, toimitusjohtaja Korpela murehtii. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic