Uutiset

Hrachovina tuli ja nollasi Porin Ässät

Monesti sanotaan, että jääkiekossa voittaa harvemmin yhdellä maalilla. On sekin kuitenkin mahdollista, jos oma maalivahti pelaa erinomaisesti. Niin kävi Hämeenlinnan Pallokerholle tiistaina vuoden 2015 viimeisessä ottelussa, kun Porin Ässät kaatui Kerhon lainamaalivahdin Dominik Hrachovinan johdolla numeroin 1–0 (0–0, 0–0, 1–0).

– Tuntuu hienolta, että pystyin auttamaan jätkiä. Eihän minulla tässä oikein muuta ole mielessä, kun tulin toiseen seuraan. Onneksi otimme kolme pistettä, tsekkimaalivahti Hrachovina puhui selvällä Suomen kielellä ottelun jälkeen.

Kerho sai jouluaattona tietää, että sen loppukauden ykkösmaalivahdiksi hankittu Eetu Laurikainen joutuu palaamaan takaisin NHL-seuransa Edmonton Oilersin organisaatioon. Hrachovina tuli kahden ottelun lainasopimuksella Tapparasta Hämeenlinnaan ja osoitti heti tiistaina, että lainasopimus oli Kerhon kannalta hyvä ratkaisu.

– Onhan vieraaseen seuraan tuleminen aina vähän haastavaa, kun en tuntenut etukäteen kuin kaksi tai kolme pelaajaa. Aamuharjoituksissa ja päivän aikana opin heitä vähän tuntemaan nimeltä. Pelissä oli sitten nimet selässä, niin pystyin heille huutamaan, maalivahti sanoi.

Hrachovinan entuudestaan tuntemat pelaajat olivat maanmies Vojtech Polak, Mestissä LeKissä tällä kaudella samaan aikaan pelannut Antti Bruun ja maalivahti Jere Myllyniemi.

Hrachovina torjui Ässiä vastaan nollapeliinsä 30 laukausta. Kertaalleen kiekko meni myös hänen selkänsä taakse, mutta Jake Hansen teki osumansa kädellä ja videotarkastuksen jälkeen osuma hylättiin. Kovimmille maalivahti joutui kolmannen erän lopussa, kun Ässät haki väkisin tasoitusta. Hrachovina torjui muun muassa nokikkain hänen kanssaan päässeen Jarno Kärjen yrityksen.

– Ensimmäinen veto tuli heti suoraan päähän, joten olin ainakin saman tien hereillä. Peli oli meiltä mielestäni hyvä. Pelaajat taistelivat maalin edessä ja blokkasivat kiekkoja. Näin kiekon mielestäni koko ajan ihan hyvin, maalivahti selvitti.

Tapparassa Tomi Karhusta vähemmälle peliajalle jäänyt Hrachovina pelaa HPK:n paidassa myös ensi viikon tiistaina vuoden ensimmäisessä ottelussa JYPiä vastaan. Sen jälkeen edessä on paluu Tampereelle, elleivät seurat keskenään toisin sovi.

– Oli kiva, että pääsin pelaamaan. Pelaaminen on aina hienoa, tapahtuu se sitten LeKissä tai vaikka täällä. Haluan vain pelata ja se on minulle tärkeintä. Mitään negatiivisia ajatuksia minulla ei tänne tulosta ollut, vaikka totta kai Tappara on kotiseurani ja tietenkin haluaisin pelata siellä, mutta ei tässä mitään sen kummallisempaa. Jatkohan ei ole minun päätökseni, vaan isot pojat päättävät ne asiat, Hrachovina muistutti.

HPK:lle riitti tiistaina Juhani Jasun ylivoimamaali kolmeen sarjapisteeseen. Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonenkin kehui tietenkin maalivahtiaan.

– Molemmat joukkueet puolustivat keskustan hyvin pois, eikä laukaisukartan mukaan kumpikaan päässyt maalin edestä yrittämään. Hyvin puolustavat joukkueet olivat vastakkain, ja kyllä Dominik oli loistava. Hän piti meitä hengissä, kun Ässät tuli kovaa päälle, Arvonen kehui. HäSa

Asiasanat