Uutiset

HS-gallup: Perussuomalaiset jatkaa kärkipaikalla, johto kasvoi taas

Perussuomalaiset jatkaa selkeästi Suomen suosituimpana puolueena.
Perussuomalaiset jatkaa selkeästi Suomen suosituimpana puolueena. Kuvassa Jussi Halla-aho. Kuva: Enna Rautiainen

Perussuomalaiset jatkaa selkeästi Suomen suosituimpana puolueena, kertoo tuore Helsingin Sanomien gallup. Oppositiossa istuvien perussuomalaisten kannatus on noussut edelliskuusta 0,7 prosenttiyksiköllä ja on nyt 20,5 prosenttia.

Puolueen kannatus nousi jyrkästi keväällä ennen eduskuntavaaleja ja niiden jälkeen. Kesästä lähtien perussuomalaisten kannatus on ollut HS-gallupeissa 20 prosentin tienoilla.

Muutokset gallupissa ovat syyskuuhun nähden melko pieniä ja mahtuvat virhemarginaalin sisään.

Oppositiopuolue kokoomus ja pääministeripuolue SDP jatkavat jaetulla kakkossijalla 17 prosentin kannatuksella. Molemmat menettivät kannatuksestaan 0,3 prosenttiyksikköä.

Hallituspuolue vihreät on neljäntenä 13,9 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisten ohella suurista puolueista vain vihreät on onnistunut kasvattamaan suosiotaan vaalien jälkeen.

Hallituksessa istuvan keskustan kannatus nytkähti ylöspäin 0,3 prosenttiyksiköllä ja on nyt 12,2 prosentissa. Katri Kulmunin valinta puheenjohtajaksi syyskuussa ei ole ainakaan vielä näkynyt keskustan kannatuksessa.

Hallituspuolue vasemmistoliitto jatkaa 8,2 prosentissa. Niin ikään hallituksessa istuvan RKP:n kannatus on 4,3, opposition kristillisdemokraattien 3,3 ja Liike Nytin 1,3 prosenttia.

Kyselyn toteutti Kantar TNS, joka haastatteli 23. syyskuuta–21. lokakuuta puhelimitse 2  186 henkilöä. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Asiasanat

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic