fbpx
Uutiset

HT-85 palasi mitalikantaan

Hämeenlinnalainen HT-85 voitti maahockeyn SM-pronssin, kun se kukisti pronssiottelussa helsinkiläisen ABC-teamin 3–1 (2–0) Hämeensaaren kentällä.

Aikanaan kymmenen SM-kultaa voittanut HT-85 otti toisen pronssin uuden tulemisen kolmannella kaudella. Vuosi sitten HT-85 hävisi pronssiottelun 2–1 Helsingissä samaiselle ABC-teamille. HT-85 juhli pronssia kaudella 2013.

– Aika tasaväkinen ottelu, mutta me loimme paremmat maalipaikat ja teimme niistä maalit. Olimme itse vastustajaa parempia. Hienoa voittaa, sillä tämä on kuitenkin SM-mitali, sanoi HT-85:n kapteeni Otto–

Vain viiden minuutin jälkeen Juho Ojanen suupaisi läheltä johto-osuman. Reilun puolen tunnin hujakoilla Marko Suominen sai lyödä pallon tyhjään helsinkiläismaaliin, kun ABC-teamin hyvin torjunut Paavo Ondreka oli narutettu umpisolmuun. HT:n pelaajavalmentaja Kari Toivonen järkeili Ondrekan naruttamisen.

Kapteeni Ventelä tarjoili toisella jaksolla loistavan paikan 15-vuotiaalle Joonas Ojalalle, joka teki varmasti HT:n kolmannen maalin.

ABC-team sai kavennuksen juuri ennen loppusummeria, kun Patrik Piekkala hyödynsi tarkalla kudilla Petri Mikkolan antaman lyhyen kulmalyönnin.

– Olen positiivisesti yllättynyt. Tässä on rajua murrosta, sillä tässä joukkueessa on puolet A-junnuikäisiä. Kaikista nuorin on 14-vuotias Mikael Sjelvgren, sanoi valmentaja Toivonen.

Toivonen kuuluu vanhaan HT:n mestarikaartiin yhdessä voittomaalin tekijän Suomisen sekä puolustuslinjan Markku Heinon ja Juha Ojalan kanssa. Puolustuksessa Marko Vilpas kantoi myös isoa vastuuta.

Toivonen palasi vuosi sitten osittain kuvioihin, kun hänen poikansa Toni oli ryhmässä mukana. Tälle kaudella Kari Toivonen aloitti valmentamisen.

– Olimme maalipaikoissa rauhallisempia. Pystyimme melkein loppuun asti pitämään oman pömpelin puhtaana, Toivonen selvitti.

Maalivahti Tommi Sjelvgren otti monta hyvää torjuntaa ja olisi oikeastaan ansainnut nollapelin.

HT-85 ja ABC-team pelasivat runkosarjassa 1–1-tasapelin Helsingissä. HT-85 voitti 4–1 keskinäisen ottelun Hämeenlinnassa.

– Ryhmän tulevaisuus on valoisa. Jos nuorten into säilyy ja saamme lisää nuoria, meillä on mahdollisuus entistä parempiin sijoituksiin, Toivonen arvioi.

Kapteeni Ventelä oli samoilla linjoilla.

– Jos ensi vuonna yltäisimme vähän kirkkaampiin mitaleihin, hän tuumi.

– Maahockey on nopea peli, jossa taidolla ja kestävyyskunnolla on iso merkitys. Pallon kanssa saa tehtyä hienoja juttuja, Ventelä jatkoi. HÄSA

Asiasanat

Menot