Uutiset

HT-85:n verkko puhdas sarja-avauksessa

Maahockeyn miesten SM-sarjan avausturnaus kokosi kaikki kuusi pääsarjajoukkuetta ensimmäistä kertaa Hämeensaaren kentälle. Hämeenlinnalainen takavuosien kestomenestyjä Hockey-Team-85 ja hallitseva Suomen mestari, turkulainen Kilppari voittivat molemmat kauden ensimmäiset ottelunsa.

HT-85 kukisti ulkokauden ensimmäisessä pelissään Helsingin Warriorsin 3-0, ja piti maalinsa puhtaana myös toisessa ottelussaan lahtelaista BMT:tä vastaan. Hämäläisten kohtaamisen HT-85 vei näytöstyyliin 6-0.

Isäntäjoukkueen isoimpiin onnistujiin kuuluivat nollat pitäneen maalivahti Tommi Sjelvgrenin lisäksi BMT:tä vastaan hattutempun iskenyt kapteeni Otto-Petteri Ventelä ja tehot 2+3 koonnut Olli Vesakoski. Myös Johannes Lassila ja Juho Ojanen kirjauttivat kaksi maalia.

Päävalmentaja Kari Toivonen oli tyytyväinen HT:n voitettua kaksi päävastustajaansa sarjan aluksi.

– Muutama pelaaja pelasi ensimmäisen maahockeypelinsä ulkona. Siihen nähden tulos on hyvä, ja tästä varmaan pojat oppivat kaikennäköistä, Toivonen kommentoi.

– Näki, etteivät pojat oikein osaa syöttää tällaisella alustalla vielä tarpeeksi kovaa. Pääasia, että saatiin nämä kaksi voittoa, ja päästään jahtaamaan ylemmän jatkosarjan paikkaa tosissaan.

HT-luotsin mukaan SM-pronssia puolustavan joukkueen tavoitteena on runkosarjassa paikka ylemmässä jatkosarjassa, eli pääsy neljän parhaan joukkoon.

– Sen jälkeen kaikki on mahdollista. Viime vuonna otettiin pronssia, niin luulen, että mitalinkiilto silmissä lähdetään tähänkin kauteen. Pari vuotta lisää treeniä, niin ruvetaan katselemaan kirkkaampiakin mitaleita, Toivonen vakuuttaa.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic