Uutiset

HT-85:n verkko puhdas sarja-avauksessa

Maahockeyn miesten SM-sarjan avausturnaus kokosi kaikki kuusi pääsarjajoukkuetta ensimmäistä kertaa Hämeensaaren kentälle. Hämeenlinnalainen takavuosien kestomenestyjä Hockey-Team-85 ja hallitseva Suomen mestari, turkulainen Kilppari voittivat molemmat kauden ensimmäiset ottelunsa.

HT-85 kukisti ulkokauden ensimmäisessä pelissään Helsingin Warriorsin 3-0, ja piti maalinsa puhtaana myös toisessa ottelussaan lahtelaista BMT:tä vastaan. Hämäläisten kohtaamisen HT-85 vei näytöstyyliin 6-0.

Isäntäjoukkueen isoimpiin onnistujiin kuuluivat nollat pitäneen maalivahti Tommi Sjelvgrenin lisäksi BMT:tä vastaan hattutempun iskenyt kapteeni Otto-Petteri Ventelä ja tehot 2+3 koonnut Olli Vesakoski. Myös Johannes Lassila ja Juho Ojanen kirjauttivat kaksi maalia.

Päävalmentaja Kari Toivonen oli tyytyväinen HT:n voitettua kaksi päävastustajaansa sarjan aluksi.

– Muutama pelaaja pelasi ensimmäisen maahockeypelinsä ulkona. Siihen nähden tulos on hyvä, ja tästä varmaan pojat oppivat kaikennäköistä, Toivonen kommentoi.

– Näki, etteivät pojat oikein osaa syöttää tällaisella alustalla vielä tarpeeksi kovaa. Pääasia, että saatiin nämä kaksi voittoa, ja päästään jahtaamaan ylemmän jatkosarjan paikkaa tosissaan.

HT-luotsin mukaan SM-pronssia puolustavan joukkueen tavoitteena on runkosarjassa paikka ylemmässä jatkosarjassa, eli pääsy neljän parhaan joukkoon.

– Sen jälkeen kaikki on mahdollista. Viime vuonna otettiin pronssia, niin luulen, että mitalinkiilto silmissä lähdetään tähänkin kauteen. Pari vuotta lisää treeniä, niin ruvetaan katselemaan kirkkaampiakin mitaleita, Toivonen vakuuttaa.

Asiasanat