Uutiset

HTL avaa kautensa kansainvälisillä kisoilla

Hämeenlinnan Taitoluistelijat isännöi tänäkin syksynä mittavia taitoluistelukisoja Metritiski-areenassa Rinkelinmäellä. Seuran viikonvaihteen Hyria Sketing -kisoihin on ilmoittautunut 243 luistelijaa. Mukana on myös kymmenkunta jäätaituria Virosta ja Venäjältä.

HTL:n väreissä pyörähtelee kolmisenkymmentä kilpailijaa, joista suurimmalle osalle kauden avauskilpailu on uusien ohjelmien sisäänajoa. Myös Riihimäen Taitoluistelijat ovat mukana muutaman luistelijan voimin.

– Tytöt pääsevät esittäytymään jälleen todella korkeatasoiselle tuomaripaneelille. Arvostetut tuomarit ovat nimenomaan yksi syy, minkä takia kisoihimme saapuu joka vuosi todella paljon kilpailijoita. Tuomaristossa ovat tänäkin vuonna mukana muun muassa hämeenlinnalaisille taitoluistelun ystäville tutut Leena Laaksonen ja Tuula Laaksonen, kertoo kilpailunjohtaja Satu Petramaa.

Hyria Skatingin ensimmäiset kuviot pyörähdellään perjantaina kello 11. Tuolloin jäällä nähdään vuonna 2006 ja sen jälkeen syntyneiden Chicks B -sarjan luistelijoiden vapaaohjelmat. Perjantaina luistellaan nuorimmissa ikäluokissa kaikkiaan kuuden sarjan ohjelmat. HTL:n tytöistä 14 esiintyy avauspäivän sarjoissa, ja osalle Hyria Skating on uran ensimmäinen kilpailu. Kisojen avauspäivä päättyy noin kello 20.30 seutuvilla.

Lauantaina jatketaan kello 8 alkaen, jolloin jäälle pääsevät Springs A -sarjan kilpailijat. Päivän aikana kilpaillaan myös Debs A -sarjassa sekä lyhytohjelmat junioreiden B-sarjassa, noviisien A-sarjassa sekä junioreiden A-sarjassa.

Kilpailut huipentuvat sunnuntaina kello 8 alkaen luisteltaviin noviisien B-sarjaan sekä kolmen vanhimman ikäluokan vapaaohjelmiin. Viidettä kertaa järjestettävät HTL:n kansainväliset kisat päättyvät alustavan aikataulun mukaan kello 18.

– Pitää kuitenkin muistaa, että näin suurissa kisoissa aikataulut saattavat aina hiukan elää, Petramaa muistuttaa.

A-sarjoissa kahdeksan HTL:n kilpailijaa

Hämeenlinnan Taitoluistelijoilla on mukana eri ikäluokkien A-sarjoissa kahdeksan luistelijaa. Peppi Moilanen, Laura Nyberg ja Sofie Tie ovat mukana Springs A -sarjassa. Sara Hankela, Anneliina Mäkinen, Vilhelmiina Saloranta ja Taika Tuhkasaari tyylittelevät puolestaan Debs A -sarjassa, ja Sini Horilaa odotellaan jäälle Novice A -sarjassa, mutta hänen osallistumisensa on vielä epävarmaa harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen takia.

Novice A -sarja on tänä vuonna kisojen kovatasoisin sarja. Sarjan lyhytohjelma luistellaan lauantaina kello 16.20 alkaen ja vapaaohjelma sunnuntaina kello 15.30. Noviisien etukäteen kovin nimi on nuorten maajoukkueen edustaja Anni Järvenpää. Hän edustaa tamperelaista Tapparaa. Myös A-junioreiden sarjassa luisteleva Tapparan Joanna Kallela on nuorten maajoukkueen luistelijoita. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic