Uutiset

HTL:n kansainvälisissä kisoissa 290 luistelijaa

Hämeenlinnan Taitoluistelijat emännöi viikonvaihteessa Metritiski-areenassa mittavia kansainvälisiä kisoja. Seuran perinteiset kauden avauskisat kokoavat tänä vuonna jäälle noin 290 luistelijaa.

HTL:n kisat järjestetään Hämeenlinnassa jo kahdeksatta kertaa ja ne ovat suurimpia yksinluistelukisoja Suomessa. HTL J.Rinta-Jouppi cup 2016 käynnistyy Metritiski-areenassa perjantaina kello 12.

Perjantaina kisat jatkuvat kello 20 sakka ja lauantaina jatketaan kello 8. Myös sunnuntain ensimmäiset sarjat aloittavat urakkansa kello 8.

Laaja osallistujajoukko koostuu niin kilpa- kuin harrastepuolenkin luistelijoista. Kilpailusarjoja on eri-ikäisille ja taitotasoisille jäätaitureille. Luistelijoista HTL:n kisoihin saapuu 31 seurasta ja eri kilpailusarjoja on 16.

HTL:lla on vahva edustus monessa sarjassa. Osallistujia löytyy Pikku Tinteistä, Mineistä, Taitajista, Aluesarjoista, Special Olympics -sarjasta, Silmuista, Debytanteista, Noviiseista ja Junioreista.

Seuran ykkösryhmästä kilpailevat lauantain Noviisit-sarjassa Senni Ojala, Lotta Tamminen ja Taika Tuhkasaari.

Junioreiden lyhytohjelmakilpailu päättää lauantain osuuden ja siinä luistelevat Sara Hankela, Ninna Heikinmäki, Anneliina Mäkinen ja Vilhelmiina Saloranta.

Sunnuntaina tuntumaa jäähän ottavat puolestaan Debytanttien Minja Merimäki, Sofia Ruuttunen ja Sofie Tie.

Edellisvuosien tapaan kilpailujen tuomaristo koostuu Suomen huippuluokan taitoluistelutuomareista. Tuomaristoon kuuluvat muun muassa kansainvälisesti arvostettu Leena Laaksonen ja pitkän linjan tuomari Tuula Laaksonen.

Viikonvaihteen kisoissa on mukana myös paljon talkooväkeä. HTL on saanut myös uuden tukijan, jonka kanssa seura tekee yhteistyötä.

– Näin mittavan taitoluistelukilpailun järjestäminen vaatii uskomattoman paljon talkootyötunteja seuran jäseniltä. Jo nyt pitää kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat mukana järjestelyissä, sanoo kilpailunjohtaja Satu Petramaa.

 

 

 

 

Asiasanat