Uutiset

HTL:n tytöillä riitti jännitettävää

Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden Sara Hankelalla, 12, ja Vilhelmiina Salorannalla, 13, oli jännittävä päivä sunnuntaina Metritiski-areenassa jatkuneissa Hyria Skating -taitoluistelukisoissa. Kaksikko kilpaili ensimmäistä kertaa alle 14-vuotiaiden noviisien A-sarjassa. Syksyn ensimmäisissä kisoissa HTL:n tytöt taituroivat kahden ja puolen minuutin mittaisen lyhytohjelman, jossa oli muun muassa kaksoishyppysarjoja.

Hankela ja Saloranta ovat mukana ensimmäistä kauttaan sarjassa, jolla on SM-arvo. Vielä viime talvena kaksikko kilpaili Debytanteissa.

Noviisien A-tasolle kaksikko lunasti paikkansa valintatilaisuudessa, jossa piti ponnistaa muun muassa kolme perättäistä kaksoishyppyä. Sunnuntain kisoissakin Saran ja Vilhelmiinan ohjelmissa nähtiin aika vaativia hyppyjä.

– Hypyt onnistuivat aika hyvin, mutta askelsarjassa taisin vähän horjahtaa. Kokonaisuutena olen kuitenkin ihan tyytyväinen kauden ensimmäisen kisan suoritukseeni, arvioi Hankela.

Myös Saloranta oli tyytyväinen luisteluunsa.

– Jännitin vaan ihan kamalasti. Jalat tärisivät, enkä tahtonut saada henkeäkään, Saloranta nauroi.

Yhden virheen Saloranta löysi ohjelmastaan jo matkalla pukuhuoneeseen.

– Lutz-hyppy lähti väärältä kaarelta, Saloranta myönsi.

HTL:n luistelijat valmistautuvat seuraavaksi talven ensimmäisiin SM-valintakisoihin.

– Toivottavasti onnistumme niissä kisoissa hyvin ja pääsemme finaaliin ja siellä vielä vapaaohjelmaan saakka, Saloranta suunnitteli.

Hankela ylsi sunnuntain kisoissa kymmenenneksi ja Saloranta oli viidestoista.

– Molemmat tytöt luistelivat uudessa sarjassaan ihan hyvin. Tästä on hyvä jatkaa talven kovempiin kisoihin, sanoi HTL:n kisojen kilpailunjohtaja ja seuran valmentaja Satu Petramaa.

HT:lle hyviä sijoituksia

HTL:n värit ylsivät myös kärkikymmenikköön sunnuntain nuorempien luistelijoiden sarjoissa. Sofie Tie oli viides A-debytanttien sarjassa, Anneliina Mäkinen kahdeksas B-noviisien sarjassa ja Sonja Virtanen seitsemäs B-junioreiden sarjassa.

Kisojen tasokkaimman sarjan, A-junioreiden, voittoon tyylitteli Tapparan Pinja Kallela. Hän jätti toiseksi naisten maajoukkueeseen kuuluvan siskonsa Joanna Kallelan.

Kolmen päivän kisoissa 27 palkintosarjaa

HTL:n kolmen päivän kisoissa oli mukana 320 luistelijaa. Palkintosarjoja oli kaikkiaan huikeat 27.

– Ihan hyvin selvisimme kuitenkin taas urakastamme. Aikataulussakin pysyimme aika hyvin jokaisena päivänä. Näin suuren kisan järjestelyissä oli mukana myös melkoinen joukko talkoolaisia, joita pitää muistaa kiittää, muistutti kilpailunjohtaja Petramaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic